Nathanaël Spijkerbosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 maart 2021 door Patrick Goede

Nathanaël kreeg op 19-jarige leeftijd lymfeklierkanker: "Er zat een tumor achter mijn borst"

Nathanaël Spijkerbosch kreeg op jonge leeftijd te maken met een levensbedreigende ziekte: lymfeklierkanker, non-Hodgkin. Documentaire- & filmmaker Ruben van Dingen besloot het verhaal van Nathanaël in beeld te brengen. "Er zat een tumor van een halve voetbal groot achter mijn borst", vertelt Spijkerbosch.

Nathanaël wordt nadat bij hem kanker is geconstateerd met de ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Hij belandt op de intensive care. "Ik sliep slecht. Ik kwam pas dagen later weer een beetje bij mijn positieven. Ik was jong dus ik kwam wel weer sneller terug dan de meesten daar."

Na een beenmergpunctie blijkt dat de kanker niet is uitgezaaid. Nathanaël gaat weer aan het werk, hij heeft het plan om naar een Bijbelschool toe te gaan. "Dat plan is alleen wat opgeschoven. Ik heb mij aangemeld en ben aangenomen. Ik blijf altijd vooruitkijken."

200km fietsen
Nathanaël fietst er vervolgens op los om via sponsors extra geld in te zamelen voor zijn Bijbelschool deelname: "Ik heb genoeg geld opgehaald voor de Bijbelschool. Dat is superfijn. Het is gek hoe je leven ineens zo kan veranderen in korte tijd. Ook hoe we het als familie hebben doorstaan. Het is best realistisch dat ik het weer krijg. Wat zijn dan de opties? Er zijn veel dingen om over na te denken wat dat betreft maar dat heeft ook weinig nut. Ik kan beter wat voor andere mensen betekenen en er zelf wat moois van maken. Ik heb superveel zin om weer iets nieuws op te pakken en met God andere landen en culturen te ontdekken."

Naar de website van Ruben van Dingen

Reacties

Fantastisch, dat je weer gezond bent. Ook ik heb dezelfde ziekte gehad en ook gelukkig niet uitgezaaid. Het is nu al zo'n 43 jaar geleden en heb het nooit weer terug gehad. Ik zou zeggen... leef met volle teugen. Je had geen uitzaaiingen dus waarom zou je het dan terug krijgen? Je kunt ook altijd nog evt. steeds om de zoveel tijd je lichaam laten controleren. Laat je levensvreugde en levenskracht niet bederven door angst het terug te krijgen. Leef!!! Heel veel succes op de Bijbelschool en Gods zegen.
A
Mooie docu, ik wens je Gods zegen met je DTS!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen