Protest ds. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Honderden mensen protesteren met regenboogvlaggen tegen ds. Kort

In Krimpen aan den IJssel stonden zaterdagmiddag ruim driehonderd demonstranten met regenboogvlaggen voor het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel. Dit meldt RTV Rijnmond. De protestactie was gericht tegen ds. A. Kort, predikant van de plaatselijke Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland.

De predikant schreef de brief een half jaar geleden in vertrouwen aan het gemeentebestuur in zijn eigen woonplaats, maar de brief werd gelekt en kwam uiteindelijk in handen van De Telegraaf. De landelijke krant lichtte vervolgens een aantal passages uit de brief uit, waarna er ophef ontstond. In de brief schreef Kort onder meer over ‘roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen’. Leon Houtzager voelde zich als homoseksueel persoonlijk aangevallen en liet in de media weten dat dat hij aangifte zou doen.

Vorig jaar maakte het OM bekend dat er geen sprake is van een strafbaar feit. 'De uitspraken van de predikant zijn gedaan in verband met zijn geloofsovertuiging.' Desondanks wil Leon Houtzager in gesprek met ds. Kort. De christelijke homoseksueel John Lapré wees de activist afgelopen weekend op het feit dat ds. Kort in de oorspronkelijke brief niet stelde dat homo's zouden moeten worden uitgebannen. 'Je voert nu een oneerlijke kruistocht', stelt Lapré. 'Dat berokkent veel schade.' Desondanks zet Houtzager zijn campagne tegen de predikant voort.

Volgens het Reformatorisch Dagblad liet ds. Kort in een schriftelijke reactie weten niet rechtstreeks te zijn benaderd door Houtzager. "Moet ik mij verdedigen tegen de leugens die hij rondstrooit? Moet ik gaan uitleggen wat ik nooit gezegd heb, of de uitspraken die hij verdraait, niet snapt of vals interpreteert onder de loep leggen? Ben ik dat aan hem verplicht als dienaar van God? Heb ik geen werk genoeg om me met deze man en zijn samenzwerende beweging bezig te houden?", vraagt de dominee zich af.

Tijdens de demonstratie overhandigden de demonstranten brieven aan de burgemeester, met daarin hun persoonlijke verhalen. "Het mag niet zo zijn dat om wat je gelooft, om welke kleur je hebt of wat voor gender, je daardoor niet volwaardig mee kan doen in deze samenleving", stelde burgemeester Martijn Vroom terwijl hij de brieven in ontvangst nam. "Ik ga mijn voordeel doen met wat ik nu heb ontvangen."

Lees ook: Meerdere aangiften tegen ds. A. Kort: Justitie laat dominee met rust en Tim Hofman zocht een refodominee maar trof een Gideonsbende.

Foto: RTV Rijnmond

Reacties

F
Wat de maatschappij vindt is tegenwoordig de norm, bijna alles moet kunnen!
Een gevaarlijke ontwikkeling, die steeds extremer wordt. De onverdraagzaamheid der zgn "verdraagzamen" druipt ervan af.

Er wordt in ideologische strijd gevoerd, waarin elk Bijbels denkkader onderuit moet worden gehaald.

De vrijheid van denken, overtuiging en smaak is passé; een paradigma shifting van jewelste; er is maar één opvatting juist.....
Ben dan toch wel benieuwd welk voordeel deze Burgemeester dan gaat doen met al deze brieven.Lukt dat wel, als er eigenlijk wordt geprotesteerd om niets? Nou ja, ze hebben de aandacht, zelfs van CIP. Of dat laatste nu zo verstandig is, betwijfel ik ernstig.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen