Jaap Dieleman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2021 door Redactie

Jaap Dieleman ervaart kritiek op magazine als christenvervolging: "Ik word gekruisigd in de media"

Evangelist Jaap Dieleman ervaart zijn magazine Eyeopener als het verkondigen van de waarheid. "Jezus werd omwille van de waarheid gekruisigd. De duivel kan niet tegen de waarheid en zet daarom aan tot leugen en bedrog. Bij Jezus gebeurde hetzelfde." In een nieuwe videoboodschap maakt de prediker duidelijk dat hij kritiek op zijn magazine ervaart als leugen en bedrog.

Naar aanleiding van het magazine sprak Dieleman in zijn nieuwsbrief van 'een regelrechte aanval uit de hel' naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf en de Volkskrant, de NOS en CIP.nl. In de videoboodschap maakt Dieleman de koppeling tussen het lijden en sterven van Jezus en het lijden dat hij nu moet ondergaan vanwege de uitgave van het magazine. "Nu word ik gekruisigd in de media. Dat moet gebeuren, want het gaat niet om mij maar om Jezus. Als ik uit beeld raak, blijft Hij over. Dus hartelijk bedankt", zegt hij tegen zijn critici.

"Van nature wil niemand aan het kruis. Mijn eerste reactie (op de kritiek die hij ontvangt, red.) was dan ook: wat een rotzakken, wat doen ze mij aan? De neiging om van het kruis af te gaan was groot. Zo wilde ik mezelf verdedigen. Maar de Heer sprak duidelijk tot mij: 'Jaap, wil je Mijn volgeling zijn? Blijf aan het kruis!' En dus mag ik het lijden gelaten aanvaarden."

"Ik heb besloten om het kruis te omhelzen. Het kruis van Christus heb ik 44 jaar geleden al aanvaard. Nu accepteer ik in deze situatie het kruis dat de Heer in mijn leven toelaat. Mijn 'vijanden' wil ik bedanken. Met Jezus zeg ik: 'Vader, vergeef hen wat ze weten niet wat ze doen.' Mijn reputatie wordt door leugens en bedrog in de pan gehakt. Van mij blijft er niets meer over, maar er blijft er Eén over. En dat is Jezus. Zo wordt Christus meer in mij zichtbaar!"

De kritiek richt zich met name op pagina 16, 17 en 18 van het magazine. Dieleman spreekt daar over de schaduwkanten van het coronavaccin en stelt even later dat wie het vaccin weigert onthoofd zal worden op basis van Openbaring 13. De evangelist stelt niet dat het vaccin het teken van het beest is, maar een opmaat naar dit teken. "De wijze waarop ik het geschreven heb, had beter gekund", geeft Dieleman in zijn nieuwe videoboodschap toe.

Bekijk de volledige boodschap van Jaap Dieleman:

Reacties

W
Wie Jaap begrijpt, begrijpt mij.
Het had beter gekund, is een te klein belijdenis-je! Jaap je wordt door niemand gehaat!

Het vergelijk met de kruisiging is dan ook disproportioneel. Wees en blijf nuchter!

Je lijkt je te vernederen, maar zien ook je trotsheid. Alles is een opmaat naar het onderhavige teken, ook onze zwakheid! De komende tijd zal over jouw reactie helderheid geven! Hoe dan ook? velen blijven je liefhebben.
A
Jaap zegt in de video: "Ik zal wel fouten maken, maar ik doe wat God tegen me zegt." In deze uitspraak wordt een problematische dubbelheid zichtbaar: zeggen dat je fouten en vergissingen maakt (dus niet altijd Gods wil doet!) en tegelijkertijd alles wat je doet blijven verdedigen als 'zijnde wat God wil'. Ik ben het met Jaap eens dat veel mensen (bijvoorbeeld Willem Ouweneel) hem onrecht doen. Maar Jaap moet niet zichzelf hermetisch afsluiten voor alle kritiek door te zeggen: 'Ik doe wat God tegen me zegt'. Dat laatste mag getoetst worden!
Toon meer reacties (65)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen