Laura Ingalls
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

05 maart 2021 door Patrick Goede

Hoe is het nu met "Laura Ingalls" van 'Het kleine huis op de prairie'?

Het Kleine Huis op de Prairie, was een tv-serie met tal van christelijke elementen die het leven van pakweg 150 jaar geleden in de Verenigde Staten moest weergeven. De meest in het oog springende personage van de serie was "Laura Ingalls", die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw de harten van vele kijkers veroverde. Sunday Morning interviewde de kindster over het opnieuw oplaaiende succes van de serie in tijden van corona. "Het was een soort ultiem zomerkamp", zegt de actrice over de opnames. 

"Laura Ingalls" begon de serie als 9-jarige en was op het eind uitgegroeid tot een jongvolwassen vrouw van 18. Maar wat deed al die roem met haar? Melissa Gilbert, zoals haar echte naam luidt, leidde een bewogen leven. Ze trouwde verschillende keren en liet tal van zaken aan haar lichaam verbouwen om maar geaccepteerd te worden door Hollywood. Ze raakte verslaafd aan alcohol maar vond de weg terug. Newsner maakte een kort overzicht van haar roemruchte verleden.

Gilbert zegt veel te hebben gehad aan haar tijd in 'Walnut Grove': "Ik absorbeerde alles, zonder dat ik door had wat ik allemaal leerde over het leven. Het werd ook een onderdeel van wie ik zelf was. De waarden die in de serie naar voren kwamen waren de waarden die Michael Landon vertegenwoordigde", zegt Gilbert over haar set-vader en tevens de producer van 'Het Kleine Huis'.

"Hij geloofde dat mensen allemaal een goed hart hebben", vervolgt de actrice. "Hij was van mening dat verandering alleen vanuit liefde en eerlijkheid tot stand kon komen. Het is jammer dat hij zo vroeg overleden is."

De bilogische vader van de actrice pleegde zelfmoord toen ze nog erg jong was. Ze werd geadopteerd door een Joodse familie en haar vaders dood werd lange tijd geheim gehouden. "Nu ik zelf kinderen heb weet ik dat ik niet dezelfde keuze gemaakt zou hebben, ik weet wat zo'n geheim voor nare gevolgen kan hebben"

De afleveringen van 'Het Kleine Huis', vinden ook in deze tijden van corona gretig aftrek. De serie is na de voltooing ervan nooit van de buis verdwenen. "We kunnen nu veel leren van het leven in de jaren 1800. We hebben net als toen compassie, community, geloof - welk geloof dat ook is - en liefde nodig. Dat is het, dat is alles wat telt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen