Marlies van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Marlies van der Staaij over haar werk en privéleven

"Een media-optreden ervaart Kees van der Staaij vaak alsof hij een leeuwenkuil in moet. Op die momenten bid ik voor hem", aldus zijn vrouw Marlies tijdens de recente Terdege live-uitzending. In deze uitzending een interview met Kees en Marlies van der Staaij en André (nr. 4 lijst SGP) en Relinde Flach. Peter Wildeman gaf een mini-concert op de vleugel. En ook de Kahoot! quiz mocht niet ontbreken.

Marlies was als zorgmedewerker lange tijd actief op de afdeling cardiologie. Momenteel werkt ze als coördinator in de palliatieve en terminale zorg. "Het mooie is dat daar alle maskers afgaan. Meewandelen op dat stukje van die levensweg blijft indrukwekkend. Rustig naast het bed zitten om door te praten over hun reanimatie of slecht-nieuws-boodschap vonden mensen heel erg fijn. Zo mag ik een luisterend oor bieden." Marlies is blij met haar werk. "Het is fijn om thuis een andere werkelijkheid dan politiek, waar veel aandacht naartoe gaat, te laten zien."

"Dat ik word gezien als 'de vrouw van' is onvermijdelijk, maar ik vind het heel fijn dat ik ook mijn eigen expertise kan inzetten." Tegelijkertijd vindt ze het prettig om als klankbord voor haar man te fungeren. "Na een pittig debat bij een seculiere omroep is het fijn om daarover door te praten. Vragen als 'wat heeft het met je gedaan?' en 'hoe ga je er een volgende keer mee om?' komen dan aan bod. De coördinatie van gezin en huis ligt in mijn handen. Als ik op de achtergrond niet zo standby was, zou Kees dit werk nooit kunnen doen."

De media-optredens van Kees van der Staaij ziet Marlies zelden live. "Veel programma's zijn laat op de avond. En zeker als ik de volgende dag moet werken ga ik op tijd naar bed. Ik kijk ze vrijwel allemaal terug om het na te kunnen bespreken. Soms voelt het alsof hij een leeuwenkuil in moet en dat ervaart hij vaak ook zo. Thuis voel ik die spanning. Rondom die momenten bid ik altijd voor hem. Ik vind het heel bijzonder dat Kees zijn geluid mag laten horen. Dat is een enorm voorrecht."

Het interview met Marlies van der Staaij en Relinde Flach is vanaf minuut 26 terug te zien:

Neem een kijkje op de website van Terdege

Reacties

A
''Soms voelt het alsof hij een leeuwenkuil in moet en dat ervaart hij vaak ook zo. Thuis voel ik die spanning. Rondom die momenten bid ik altijd voor hem. "Prachtig ! ( Daar mogen pastors wat meer toe oproepen, dat is pas aantrekkelijk;)
L
Een Urker vrouw zei onlangs, de vrouwen zijn de smeerolie in de machine van de samenleving. Als man ben ik het daar roerend mee eens. De Here heeft mij ook een biddende vrouw gegeven. Ooit zei iemand: "Achter elke grote man, staat een grote vrouw". Echt een Bijbelse waarheid. Luc de Vries, Maassluis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen