Bulus Yikura
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Nigeriaanse pastor die deze week gedood zou worden is vrijgelaten

Gisteren zou pastor Bulus Yikura gedood worden door zijn ontvoerders. Maar de terroristen van Boko Haram hebben hem vrijgelaten, meldt CBN News. De voorganger van Church of the Brethren in Nigeria werd sinds 24 december vastgehouden.

Tijdens zijn ontvoering verscheen Yikura in een reeks video's waarin hij regeringsfunctionarissen en christelijke leiders voorstelde om te onderhandelen over zijn vrijlating. "Ik smeek jullie om te doen wat in jullie capaciteit ligt als jullie mij levend terug willen zien en mij dit lijden willen besparen", zei hij eerder rechtstreeks tegen de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. "Voldoe aan de voorwaarden die Boko Haram stelt en bevrijd mij van dit lijden." In de videoboodschap vroeg de pastor ook om gebed.

Nigeriaanse christenen met een moslimachtergrond moeten hun geloof voor zichzelf houden, om niet afgewezen te worden door hun families. Die zetten hen onder grote druk om hun nieuwe geloof de rug toe te keren. Het geweld tegen christenen in Nigeria is heviger geworden sinds het presidentschap van Muhammadu Buhari. Het land verscheen in december 2020 voor het eerst op de zwarte lijst van landen waar de vrijheid van godsdienst in gevaar is. Nigeria bezet de negende plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Reacties

H
Wat een goed nieuws (ondanks de drukkende vervolging in Nigeria). Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan wordt verleend (Jac. 5:16). Hoeveel mensen hebben wel niet gebeden, en mogen in deze vrijlating Gods hand zien.
J
Wat geweldig! Ik dank de Heere.
H
Soli deo Gloria ;God alleen de eer!!!!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen