Pastor Missouri
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2021 door Redactie

Pastor in therapie nadat hij vrouwen opriep om seksueel aantrekkelijk te zijn voor hun man

Pastor Stewart-Allen Clark heeft zichzelf op non-actief gezet en is in therapie gegaan na veelvuldig commentaar op zijn preek op 21 februrari waarin hij vrouwen oproept aantrekkelijk, slank en seksueel beschikbaar te zijn voor hun mannen. "Ik denk niet dat vrouwen doorhebben hoe belangrijk het is voor een man om een aantrekkelijke vrouw aan hun arm te hebben", zei de pastor van de First General Baptist Church in Malden, Missouri. Dat meldt de Christian Post.

"Jullie mannen hebben een aantrekkelijke vrouw nodig", begint de pastor zijn verhaal. "Ik denk dat vrouwen niet doorhebben hoe visueel ingesteld hun mannen zijn. Waarom laten vrouwen zich zo vaak gaan nadat ze getrouwd zijn? Dit is vaak hoe ze dan reageren: 'Hij is van mij en nu is de jacht over'. Daar zitten vrouwen fout. De jacht is nooit over."

Troffee
Pastor Clark zegt in zijn preek dat niet elke vrouw een 'trophy wife' als Melania Trump kan zijn maar dat vrouwen wel kunnen proberen om in ieder geval een participatieprijs voor hun man te zijn. "Kijk, ik probeer niet te zeggen dat alle vrouwen de meest epische trophy wife aller tijden moeten zijn zoals Melanie Trump. De meeste vrouwen kunnen geen trophy wifes zijn, maar misschien kun je net als haar wel een participatieprijs halen?"

"God heeft mannen geschapen om aangetrokken te worden tot prachtige vrouwen. Zo zijn we gemaakt. Daar kunnen we niets aan doen. Denk je niet dat Eva in de tuin prachtig was?", vervolgt de pastor.

Afgelopen zondag plaatste artiest Reagan Williams een video van de preek op haar Facebook met als bijschrift: "Op deze prachtige zondagochtend besloot ik te luisteren naar de pastor van deze baptistengemeente die besloot om vrouwen pastoraal te misbruiken."

De raad van Baptistengemeenten besloot na al het commentaar gelijk een vergadering in te lassen. In een reactie op de preek laten zij weten: "De preek bevatte uitspraken die niet overeenkomen met de waarden en positie van de baptistengemeenten. De raad gaat de uitspraken onderzoeken en zal daarop actie ondernemen. Baptisten geloven dat elke vrouw geschapen is naar het beeld van God en ook gewaardeerd moeten worden op die manier."

Reacties

Tsja niet verbaasd omdat het gros van de zogenaamde leiders in dit soort gemeenschappen zo DENKEN. De reactie is natuurlijk zeer hypocriet......de enige juiste reactie is de reactie van de vrouw die deze video op haar FB zette.

Zo beschouwd zouden tientallen zogenaamde leiders in deze gemeenschappen in therapie moeten........
A
Tsja, wat zal ik ervan zeggen.

Heeft deze pastor zelf weleens in de spiegel gekeken , hij is ook niet één v d slanksten.

Maar heeft hij niet beloofd “for better en worse”............
Zoveelste slappehap pastor dus
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen