segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2021 door Redactie

Achterban ChristenUnie kritisch op deelname aan regering

De ChristenUnie nam afgelopen vier jaar deel aan kabinet Rutte III. Een behoorlijk deel van de achterban kijkt daar kritisch op terug, zo blijkt uit een peiling van Ipos in opdracht van Nieuwsuur. Lijsttrekker Gert-Jan Segers was gisteren te gast in het programma.

Maar liefst 39 procent van de ondervraagden die bij de vorige verkiezingen op de ChristenUnie stemden, is het eens met de stelling dat de partij haar eigen idealen te weinig heeft waargemaakt. Slechts vijftien procent is het oneens met deze stelling. De overige deelnemers zijn neutraal. Toch betekent dat niet automatisch dat men ook vindt dat CU niet meer moet mee regeren. 38 procent van de ondervraagden geeft namelijk aan dat het belangrijk is om ook bij een volgende regering mee te doen, “ook als dat betekent dat de partij sommige principes en standpunten moet opgeven”.

Segers zelf sluit overigens zeker niet uit, zo vertelde hij desgevraagd in Nieuwsuur: “Als er een beroep op ons wordt gedaan om verantwoordelijkheid te dragen, en wij kunnen idealen waarmaken, zou ik zo’n rit nog een keer willen maken.” Ook gaf de lijsttrekker aan met welke partijen hij het liefst samen zou werken. Hij stelde daarbij een christelijke levensvisie en sociale rechtvaardigheid belangrijk te vinden: "Ik kijk naar mijn vrienden in de christelijke traditie: CDA en SGP. Als het gaat om sociale rechtvaardigheid is dat PvdA. Het zou ook goed zijn als de SP verantwoordelijkheid zou dragen en aan gaat schuiven." 

Reacties

W
Wat je zaait zul je oogsten. Verder moet de CU gaan nadenken of regeringsdeelname wel meer invloed geeft. Vaak juist niet. Je wordt gedwongen water bij de wijn te doen. En om nou als lijm te dienen in een Goddeloos kabinet, lijkt me ook niet de bedoeling. Dan verloochen je je principes juist!
@Wouter Noordhof: je zou die deelname v.d. CU ook als zuurdesem kunnen zien, n.l. dat het wereldse doorzuurd kan gaan worden door christelijke invloed, weer een kans voor de Heer. Ik vind dat de CU toch best wel respect heeft te weeg gebracht bij (sommige) Nederlanders. Ik heb tenminste wel gewaardeerde geluiden gehoord. De Heer heeft ons niet uit de wereld weggehaald, maar wil dat wij daarin wervend leven voor de zaak v.d. Heer en het evangelie uitdragen in wat voor een vorm dan ook. Toch?
W
@AnitaTammer: Ik heb de CU niet gehoord tijdens de grote misleiding van de Corona. Integendeel. CU neemt actief deel aan de misleiding Deze misleiding is bedoeld om de soevereiniteit van alle landen op te heffen en de wereldregering in de fundamenten te zetten. Alle mensenrechten moeten worden ingeleverd om plaats te maken voor de antichrist? CU bouwt mee aan het nieuwe Babel van Schwab en Bill Gates. Hoe blind of huichelachtig kan je zijn?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen