Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Jongen (19) overleefde heftig auto-ongeluk en bidt nu vaker tot God

Na een heftig ongeluk liep Broden Frolek ernstig hersenletsel op. Zijn moeder Tonia kwam eind vorig jaar met haar auto in een greppel terecht. De 19-jarige Amerikaan verbleef na het auto-ongeluk elf dagen in coma. Het is een wonder dat hij en zijn moeder nog leven.

Nadat zijn neef Mason Falk (21) hoorde over de vermissing van Broden ging hij samen met zijn huisgenoot op zoek. Nadat hij de auto ontdekte belde Mason het alarmnummer 119. "Broden was niet bij bewustzijn, maar hij sprak een beetje", zegt hij in gesprek met The Forum. Voor hem was het onverstaanbaar, maar al snel werd duidelijk dat Broden aan het bidden was. "Hij bad het 'Onze Vader'. Ik knielde naast hem neer en bad met hem mee. Het was alsof God over hem waakte op dat moment."

Tijdens zijn herstel is Broden het 'Onze Vader' blijven bidden. Zijn geloof is sinds het ongeluk enorm gegroeid. "Ik bid nu soms vier of vijf keer per dag, ook voor andere mensen", vertelt hij tegenover The Forum. Broden herinnert zich niet dat hij op de dag van het ongeluk het 'Onze Vader' bad en dat dit min of meer 'automatisch' gebeurde omdat het hem van kinds af aan was geleerd. "Als je in de problemen zit bid je tot God om te vragen om bescherming."

De jongeman liep ernstig hersenletsel op: meerdere kneuzingen en bloedingen. Bovendien brak hij een rib en kampte hij met een fibulafractuur (een botbreuk van het kuitbeen). Elf dagen na het ongeluk werd Broden wakker in het Sanford Medical Center.

Foto: GoFundMe

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen