Bethany Christian Services
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2021 door Redactie

Amerikaanse christelijke pleeg- en adoptie-instelling stelt zich open voor LHBT-gezinnen

Afgelopen maandag besloot de Bethany Christian Services dat ze haar pleeg- en adoptiezorg ook voor mensen uit de LHBT-community openstelt. De voorzitter van Bethany Christian Services, Nathan Bult, laat weten dat "het geloof in Jezus" de kern van hun missie blijft maar dat ze geen "positie claimen binnen de verschillende christelijke doctrines die er op dit gebied te vinden zijn". Dat meldt de Christian Post.

De aankondiging vertegenwoordigt een verschuiving bij de organisatie die "de liefde en compassie van Jezus Christus willen uitdragen door kinderen te beschermen, jongeren te 'empoweren' en gezinnen toe te rusten met hun diensten". De organisatie heeft als slogan Mattheüs 25 vers 40: 'Wat gij voor de minste van mijn broeders en zusters hebt gedaan, hebt gij voor Mij gedaan."

Leider van de Southern Baptist Church, Al Mohler, zegt dat Bethany met de nieuwe koers "aan de voorwaarden van de nieuwe morele revolutie voldoet". Mohler: "De morele revolutie eist nu dat elke institutie, elke school, elke religieuze denomenatie, elke adoptie en elke pleegzorgorganisatie moet veranderen. In dat geval betekent dat de absolute capitulatie ten opzichte van de eisen van LHTB-community. We zijn politiek links aan het generaliseren."

Reacties

Liefde en waarheid horen onlosmakelijk met elkaar samen te gaan.

Liefde voor de naaste is goed, maar als het niet in overeenstemming is met Gods waarheid, dan is het contraproductief.

De liefde en compassie van Jezus Christus gingen nooit tegen de bedoelingen van Zijn hemelse Vader in.

J
In de laatste dagen zal er lauw christendom zijn. We zien het voor onze ogen gebeuren. Veel christenen willen niet God eren, maar bij de wereld in een goed blaadje staan. Bijbelteksten worden te pas en te onpas gebruikt voor dit doel.
C
arme, arme kinderen - die hier geen keuze zullen hebben

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen