Koerdische christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2021 door Patrick Goede

Deze Koerdische christenvrouwen hadden een belangrijk aandeel in het verslaan van IS

'De dochters van Kobani', zo heet het nieuwe boek van Gayle Tzemch Lemmon. De Syrische vrouwen, onder wie veel christenen, hadden een belangrijk aandeel in het verslaan van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Al was hun verhaal lange tijd onbekend. Daar is nu verandering ingekomen met dit nieuwe boek, meldt de Christian Post.

Schrijver Gayle Tzemach Lemmon schreef eerder het boek Ashley's War. "The Daughters of Kobani gaat over 's werelds grootste experiment als het gaat om gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ze vochten huis aan huis en stad aan stad zodat de mannen van IS hun kostbaarheden niet onder konden brengen in andere gemeenschappen", vertelt Lemmon.

"Ik hou ervan om verhalen te horen die ons uitdagen, die ons de weerbarstigheid, kracht en moed van de vrouwen om ons heen toont", vervolgt ze. "Velen van ons hebben dochters en moeders wiens moed en lef niet worden erkend. Om dan te zien dat vrouwen de regels herschrijven en een heel nieuwe realiteit scheppen is erg inspirerend."

Bestel hier het boek!

Reacties

W
Petje af voor deze vrouwen; een zoveelste bewijs dat vrouwen voorop in de fysieke strijd kunnen gaan, zoals in ons Nederlandse leger en bij de politie. En dat zouden ze dan niet in 'de 'geestelijke strijd' in de verkondiging van het Evangelie kunnen doen in het ambt????

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen