knife attack
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2021 door Patrick Goede

Christenen in Venezuela gedwongen om pagina's uit Bijbel op te eten tijdens gewelddadige aanval

Christenen in Venezuela proberen te herstellen van een geweldadige aanval waarbij ze gedwongen werden pagina's uit de Bijbel op te eten. Ook werden er kruizen in hun huid gesneden. De slachtoffers waren mannen die in elkaar geslagen werden door een bende met messen en stokken, dat meldt Open Doors Reports.

De mannen die aangevallen werden, waren allemaal afkomstig uit de christelijke kerk in Libertador, in het westen van Venezuela. "Ze bedekten onze gezichten en begonnen ons te slaan en te steken", vertelt één van de slachtoffers. De gewonden zijn overgebracht naar een geheime locatie vanwege aanhoudende bedreigingen.

Dr. David Landrum van Open Doors zegt dat de aanval afkomstig is van groeperingen die in opdracht van president Maduro handelen: "Deze aanval heeft alle kenmerken van een lokale knokploeg onder Maduro's leiding. Dit laat zien hoe Venezuela verworden is tot een narcostaat die geweldadig optreedt tegen de drugsrehabilitatieprogramma's van de kerk. Het snijden van kruizen in de lichamen van deze christenen en hen vervolgens te dwingen pagina's uit de Bijbel op te eten, is zeer verontrustend."

De aanval lijkt inderdaad een vooropgezet plan te zijn geweest. Pastor Dugarte die de rehabilitatieprogramma's van de kerk mogelijk maakt zegt enkele aanvallers een paar dagen daarvoor op bezoek gehad te hebben. Ze uitten toen hun ongenoegen over het programma.

Reacties

J
Venezuela is toch dat land dat ons decennia lang als het prototype van de idyllische neo-marxistische heilstaat voorgespiegeld is??

Helaas, kijk svp zeer goed wat zich daar nu allemaal voor fraaie zaken voordoen!

Als wij als samenleving niet snel onze koers wijzigen stevenen wij ook op eenzelfde soort drama af met onze ongebreidelde en ongelimiteerde socialistische waanideeën!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen