Gay Lesbian
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2021 door Patrick Goede

Universiteit van New York schorst christelijke student vanwege visie op transgenders

De Universiteit van New York heeft een christelijke student, Owen Stevens, geschorst nadat hij op Instagram een bericht had geplaatst waarin hij benadrukte dat "een man een man is en een vrouw een vrouw". De universiteit zegt dat zijn berichten op sociale media "de mogelijkheid om de beschermende sfeer in de klas te handhaven, ten behoeve van het mentale en emotionele welzijn van alle studenten, ter discussie stelt". Dat meldt de Daily Wire.

Volgens documenten in handen van het nieuwskanaal zal student Stevens geschorst blijven totdat hij een soort "saneringsplan" heeft afgerond. Dit houdt in dat Stevens zijn desbetreffende Instagramberichten verwijdert, bij zijn social media gebruik afziet van politieke statements en deelneemt aan een door de school opgelegde training. Stevens beschrijft deze training als "heropvoeding". 

De decaan van de school schreef in een e-mail aan Stevens dat hij in zijn social media berichten niet het gedrag vertoont dat vereist is voor het conceptuele kader van de universiteit. "Jij geeft geen erkenning aan de gekozen sekse als mensen biologisch gezien niet van die sekse zijn. Dit is in conflict met het beschermen van het emotionele en mentale welzijn waar een klaslokaal aan moet voldoen."

Stevens geeft aan verschillende bedreigen en nare incidenten mee gemaakt te hebben op de Universiteit van New York.

Reacties

K
Helaas vertelt het bericht niet wat de achtergrond is van de beweringen van Stevens. En aan het eind van het artikel presenteert de Daily Wire zich nog even als een snelgroeiend conservatief mediabedrijf.
Hoe ziek is het denken van mensen die Gods Woord en Gods heilzame scheppingsorde niet kennen of willen respecteren, en menen dat je zelf je gender beter kan bepalen dan God. En hoe absurd is wat de decaan van de universiteit zegt.
Stevens, houd stand.

"Gekozen sekse". We hebben een sekse gekregen, daar moeten we het mee doen, al vinden sommigen dat lastig. Iedereen heeft "moeilijkheden" die ten diepste moeten worden geaccepteerd.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen