staaij segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2021 door Redactie

SGP en ChristenUnie scoren goed bij doorberekening verkiezingsplannen

Ook dit keer heeft het Centraal Planbureau (CPB) de verkiezingsprogramma’s doorberekend. Van tien verschillende partijen heeft het onafhankelijke adviesorgaan gekeken wat de financiële gevolgen zijn van hun plannen. Conclusie? De SGP doet het erg goed.

Lang niet alle partijen laten hun programma ook daadwerkelijk doorrekenen. Het CPB doet dit enkel als partijen er toestemming voor geven. Dit keer waren dat VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, SGP, Denk en 50Plus. Gisteren werden de resultaten bekend gemaakt. Daaruit bleek dat alle partijen van plan zijn om flink te investeren om de economie een boost te geven. Men wil meer investeren dan dat er binnenkomt. Wie dat gaat betalen? De toekomstige generaties. De staatschuld zal namelijk alleen maar oplopen.

Sterker nog: bij bijna alle partijen stijgt de staatschuld door hun plannen tot en met 2060 harder dan wanneer we doorgaan met het huidige beleid. Behalve bij de SGP. Ook bij de ChristenUnie stijgt de staatsschuld veel minder hard dan bij veel andere partijen.

Meest degelijk
SGP is vanzelfsprekend erg blij en concludeert dat de partij financieel het meest degelijk is. “Ons financiële plaatje laat precies zien wat we belangrijk vinden”, reageert voorman Kees van der Staaij. “Onze gezinnen, ieders veiligheid en hardwerkende ondernemers in het mkb.”

Van der Staaij: “We zitten nu zo diep in de schulden dat we ons de komende jaren geen financiële bokkesprongen kunnen veroorloven. Dat kunnen we jongeren niet aandoen die, hoe je het ook wendt of keert, die schulden moeten aflossen.”

Staatsschuld “nagenoeg gelijk”
Gert-Jan Segers, lijsttrekker van de ChristenUnie, stelt dat de doorberekeningen laten zien dat ChristenUnie inderdaad kiest voor wat écht telt, zoals in de campagneslogan al wordt beloofd: “Wat in Nederland na corona écht telt, is goede zorg voor elkaar, is goede zorg voor de schepping en is ene omslag in ons denken over de economie: niet ongebreidelde economische groei of een maximaal aantal uren werken staat centraal, maar de bloei van mensen en bloei van de samenleving.”

De partij meldt dat de staatsschuld in de plannen van de ChristenUnie op korte en lange termijn “nagenoeg gelijk” blijft. Men stelt dat hun plannen leiden tot meer ruimte voor gezinnen om zelf de balans te bepalen tussen werk en zorg, minder inkomensongelijkheid en positieve effecten voor het klimaat, zowel landelijk als mondiaal.


Verkiezingen 2021
- Lilianne Ploumen (PvdA) opent aanval op christelijke politici in slotdebat
- 'Christelijk blok' verliest zetels; VVD, D66 en FVD grote winnaars verkiezingen
- Derk Boswijk wil namens het CDA de Kamer in: "We zijn te bescheiden geweest over ons geloof"
- Het christelijke verkiezingsdebat: dit waren de hoogtepunten
- Volgens Alain Verheij bestaat christelijke politiek niet: "Christenen moeten zich niet blindstaren op abortus en euthanasie"
Meer over Verkiezingen 2021 »

Reacties

M
Goed getuigenis van de SGP en de ChristenUnie !!
W
ChristenUnie? Dat zijn blinde volgers van de mammon en het globalistische denken. Ik heb ze niet gehoord. Deelgenomen aan een krankzinnige regering die liegend en bedriegend de nwo aan het steunen zijn. De ChristenUnie krijgt mijn stem nooit meer. Slappe politiek correcte zelfingenomen lauwe christenheid. Daar staan ze voor! Nee ik stem nooit meer CU.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen