Ds. C. Oorschot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 maart 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn familie is niet wedergeboren: moet ik met hen breken?'

"Ik ben christen. De rest van mijn familie is niet wedergeboren. Sommigen geloven niet, andere wel weer, maar niet diep. Sommige hebben Boeddhabeeldjes in huis. Nu is mijn vraag: moet ik breken met mijn familie om dit soort dingen?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Ik herken je vraag, want eens verkeerde ik in bijna dezelfde omstandigheden als jij nu", antwoordt ds. C. Oorschot (foto). Eerder vertelde hij in dit interview met CIP.nl dat hij op jonge leeftijd de kerk vaarwel heeft gezegd, maar door een bijzondere ervaring tot bekering is gekomen. "Toen ik thuiskwam zag mijn vrouw dat er met mij iets was gebeurd. ‘Volgende week ga ik mee naar de kerk’, zei ze."

"Zij stimuleerde mij zelfs in het leven met de Heere, het Bijbellezen en de kerkgang. Het gevolg was: een groot conflict met haar familie. We hebben toen niet met haar ouders, broers en zussen gebroken, maar wel duidelijk gezegd, dat we ons aan bepaalde regels hielden, onder andere geen visites meer ontvangen of afleggen op zondag, geen tv-kijken bij het bezoek aan het ouderlijk huis van mijn vrouw en dergelijke.

We hebben nooit met één van hen gebroken en bij ziekte of overlijden wel getracht met hen over de Heere van dood en leven te spreken. Nu het antwoord op jouw vraag: distantieer je heel duidelijk van alles wat occult is of daar naar ruikt. Blijf dagelijks bidden of de Heere hun ogen wil openen voor de verschrikkelijke zaken waar zij zich druk over maken en wees in woord, handel en wandel een voorbeeld voor die ander", adviseert de hersteld hervormde emerituspredikant.

Lees zijn volledige antwoord op de website van Refoweb.nl

Reacties

I
Ja WWJD die film is een voorbeeld. Jezus zegt laat mijn liefde zien en hou je oog op mij gericht en bid voor je naaste. Wij zijn hier niet om te oordelen. Onze hoop is elk moment (onder welke omstandigheden ook)op onze verlosser te richten. Hij heeft een ieder op het oog en klopt aan de harten. Laten we bidden voor deze mensen waar het hart op dit moment nog gesloten is.
C
Het kan morgen anders zijn, houd moed - blijf bidden.
Ik denk dat heldere communicatie, liefde en eerlijkheid, een basis geeft voor het behouden van een relatie, ook al kan die door gebeurtenissen onder druk komen te staan. Toen ik vele jaren geleden om een bepaalde reden geen huwelijksceremonie wilde bijwonen en dat het bruidspaar vertelde, onderbouwd met redelijke argumenten, was men aanvankelijk boos. 30 jaar later vertelde men ons dat ze onze eerlijkheid wel op prijs hadden gesteld. Dit leidde tot goede gesprekken over wat ons toen bewoog.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen