Daniël Kerolles
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 maart 2021 door Patrick Goede

Daniël Kerolles kan de mooiste man van Nederland worden en vertelt over zijn geloof

Daniël Kerolles doet mee aan de ‘Mister-verkiezing’ voor de mooiste man van het jaar. Hij staat momenteel bovenaan aan de lijst. Toch draait het voor Daniël niet alleen om uiterlijk, hij is actief in de Koptische kerk en vertelt bij Hour of Power over zijn geloof in God: “Bij alles wat ik doe probeer ik mijn geloof in mijn achterhoofd te houden.”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

De mooiste man van Nederland wordt je niet zomaar. Hij traint er 8 acht uur per week voor. “Ik ben veel aan het trainen, ik krijg catwalk-trainingen, mode trainingen, je staat in de spotlights, dus dat is wel hard werken. Ik ben gevraagd door de organisatie via Instagram. En toen dacht dacht ik: Waarom niet?” Daniël ronde een paar forse studies af en werkt nu bij de Rabobank. “Op de handelsvloer, ik help zakelijke klanten bij hun risico-afdekking door middel van derivaten.”

Zo stabiel als zijn leven nu oogt begon het niet. Daniëls ouders scheiden als hij nog erg jong is. Zijn moeder neemt hem mee naar Pinkstergemeenten en voedt hem op met de Bijbel. “Het voordeel van de Het Boek-vertaling is dat het in heel begrijpelijke taal geschreven is. Mijn moeder heeft mij ook altijd begeleid bij het lezen van de Bijbel en in het geloof.”

"We zijn trots op wat we geloven en verbergen dat niet"

Daniël
Juist het boek Daniël uit de Bijbel, waar Kerolles naar vernoemd is, spreekt hem aan. Zou Kerolles ook driemaal daags bij een open raam bidden, zoals Daniël dat deed, als dat hem zijn kop kan kosten? “Ja, dat is juist iets wat Koptische christenen typeert. Christenen in het Midden-Oosten hebben het lastig maar juist ook de Koptische christenen kenmerken zich in het uitkomen voor hun geloof. We zijn trots op wat we geloven en verbergen dat niet.”

Toch kwam er een periode in het leven van Kerolles waarop hij niet meer naar de kerk ging. “Ik probeerde mezelf wijs te maken dat ik niet meer geloofde. Want ik wilde heel graag bij de rest horen. Ik ging niet meer naar de kerk, hield mij niet meer bezig met het geloof en deed alles wat mijn vrienden ook deden.” Een vriend nam hem na een lange tijd toch weer mee naar de kerk. “God heeft mij toch weer die richting opgeduwd. Ik had weer de wil om te gaan en geloof dat dat van God komt.”

"Hoe meer ik mij verdiepte in de kerkgeschiedenis hoe meer ik erachter kwam dat voor mij de orthodoxe kerk de meest authenthieke kerk is"

Koptisch
In zijn zoektocht naar het meest complete Boek van God komt hij uiteindelijk bij de Koptische orthodoxe kerk terecht. “Hoe meer ik mij verdiepte in de kerkgeschiedenis hoe meer ik erachter kwam dat voor mij de orthodoxe kerk de meest authenthieke kerk is. Daarom ben ik ook de Koptisch orthodoxe kerk gaan bezoeken.”

Voor de Koptische kerk is Marcus (die van het evangelie) de eerste bisschop. “Zelfs de canon van het Nieuwe Testament is afkomstig uit de Koptische kerk, de lijst met boeken die tot de Bijbel behoren. Deze lijst is afkomstig van paus Athanasius en is vervolgens overgenomen door de kerk wereldwijd. De Koptische kerk is dus heel belangrijk geweest en kent een rijke geloofspraktijk. Ik probeer de beste mens te zijn die ik kan zijn. Bij alles wat ik doe probeer ik mijn geloof in mijn achterhoofd te houden.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen