maarten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2021 door Redactie

Opvallende oproep Maarten van Rossem aan PVV-stemmers: "Stem SGP!"

Een opvallend moment tijdens het radioprogramma Onze man in Deventer afgelopen zondagnacht. Özcan Akyol sprak uitgebreid met historicus Maarten van Rossem over met name de politiek en de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Daarbij had Van Rossem een opvallend stemadvies voor de mensen die van plan zijn om op de PVV te stemmen.

Volgens de historicus heeft een stem op de PVV namelijk geen enkele zin: “U kunt wel op Geert stemmen, maar het is totaal nutteloos. Ik vind de standpunten van ultrarechts Nederland zo stompzinnig. Ze vinden dat we onmiddellijk uit de EU moeten, terug moeten naar de gulden en dat de grenzen dicht moeten. Je weet eigenlijk vooraf al dat de hoofdonderdelen van het programma waar je op gaat stemmen, nimmer gerealiseerd zullen worden. Dus waarom stem je er dan op?”

Akyol werpt vervolgens tegen dat het ook om een proteststem kan gaan. “Mij best”, reageert Van Rossem. “Maar dan moet je ook niet gaan piepen en klagen dat er helemaal niets terecht komt van waar je op hebt gestemd.”

De presentator vraagt vervolgens aan de historicus op wie de PVV-stemmers dan wel moeten stemmen. Van Rossem: “Mag ik een tip geven? SGP stemmen. Want je kunt zeggen wat je wilt van Kees van der Staaij maar de drie zeteltjes die hij heeft worden optimaal gebruikt. Hij weet hoe parlementaire zaken in elkaar zitten. Ik zou dan SGP stemmen.”

Even later herhaalt Van Rossem zijn oproep: “Ik zou PVV-stemmers aanbevelen: stem op Van der Staaij. Die is óók niet erg gelukkig met de Europese Unie.”

Beluister hier het hele gesprek. De hierboven genoemde citaten zijn vanaf minuut 48 te horen. 

Reacties

W
Ik kan soms wel om hem lachen. Want hij praat de grootste nonsens net een ijskoud gezicht. Zelden zo een stoïcijnse man gezien. Hij heeft alleen oog voor wat het vleselijke, of fysieke oog ziet. Hij vindt de bijbel een sprookjes boek en kijkt niet verder dan zijn bekrompen neus lang is.

Ik verdenk hem wel dat hij ‘s ochtends eerst een fles azijn leeg drinkt voor hij van huis gaat. Wat moeten we verder met zijn mening? Écht. Dit zal wel cynisch bedoeld zijn. Verder hoop ik dat Hij Jezus eens mag leren kennen. Ik gun het hem
M
Verrassend advies van Maarten van Rossem ????!
Zo zie je maar weer! God heeft veel volk in de stad!
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen