NHS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2021 door Patrick Goede

Britse directeur verliest rechtszaak over bewering dat "kinderen meeste baat hebben bij vader en moeder"

De voormalig directeur van de Britse Nationale Gezondheidsdienst (NHS) is van mening dat als een kind ter adoptie wordt afgestaan, deze het meeste baat heeft bij een vader en moeder als adoptie-ouders. Om die traditionele kijk op het gezin verloor de NHS-directeur, Richard Page, zijn baan. De man verloor de rechtszaak omtrent zijn ontslag, meldt Christian Today.

De oorzaak van het ontslag was een interview dat Page op tv gaf waarin hij vertelde gediscrimineerd te worden om zijn christelijke overtuiging op dit punt. Hij spande zonder succes een rechtszaak aan om zijn ontslag aan te vechten. "Dit is opnieuw een diep verontrustende uitkomst ten opzichte van de christelijke vrijheden", laat Page in een reactie weten.

"Ik heb de intentie om naar de Hoge Raad te stappen. In het vonnis oordeelde rechter Justice Underhill dat Page' kijk op homoseksualiteit en het homohuwelijk "aanstoot" zou kunnen geven. De rechter suggereerde dat Page had kunnen weigeren om antwoord te geven over zijn persoonlijke geloof. Hij verwierp ook de aanklacht dat het ontslag zou leiden tot zelfcensuur wat betreft seksuele moraliteit van mensen met een publiek beroep.

Volgens de rechter gaat het er in deze zaak niet om "wat het geloof van een persoon is, maar over de grenzen waarin hij zich publiekelijk uitlaat" over bepaalde zaken. "De vrijheid om je religieus uit te drukken kan niet onbeperkt zijn", aldus rechter Justice Underhill.

Reacties

Rechtspraak begint zo langzamerhand kromspraak te worden.
J
Hoi Kees,

bijbehorende artikel niet gelezen?

Niks beleid van de organisatie!"The issue raised by this case is not about what beliefs such a person holds but about the limits on their public expression." -- on matters of particular sensitivity."

En homopraxie voldoet volgens deze `LORD` aan ZIJN criteria voor `matters of particular sensitivity.`

Behalve uiteraard als ze als bezetenen door je straten flaneren in hun `gaypride`! Dan is de sensitivity VER TE ZOEKEN voor anderen die er NIKS mee te maken wensen te hebben!
K
Beste P Guijt: met de zelfde reden als dat een reformatorische school geen praktiserende homoseksuele leerkracht wil, wil een Nationale gezondheidsdienst geen directeur die zich openlijk uitspreekt tegen het beleid van de organisatie waar hij het hoofd van is.

Als je vindt dat dat wel moet kunnen, dan moet die praktiserende homoseksuele leerkracht ook voor de klas van een reformatorische school kunnen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen