Man schiet zichzelf neer in kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 maart 2021 door Patrick Goede

Jonge vader die leven opnieuw aan God wilde toewijden schiet zichzelf neer in kerk

Een jonge vader die wanhopig was en volgens familieleden probeerde zijn leven opnieuw toe te wijden aan God heeft zichzelf neergeschoten in een kerk in Ohio waar hij vorige week naartoe ging om hulp te krijgen. "Hoe langer we samen praten, hoe meer ik merkte dat het gesprek niet de goede kant op ging", zegt Pastor Tim Pols van de Greenville Baptist Church volgen de Christian Post.

"Het was een poging om zelfmoord te plegen, zegt Jennier LyAnn Prewitt, de moeder van de wanhopige man, Vincent Veloz. De 25-jarige Veloz stond tijdens het gesprek met zijn voorganger op om zijn wapen uit zijn auto te halen. Pastor Pol evacueerde zo goed en zo snel als het kon het kerkgebouw en belde de hulpdiensten. Na drie uur van onderhandelingen met Veloz die zich in het kerkgebouw ophield, schoot de man zichzelf neer. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Zijn moeder weet niet precies wat de aanleiding is van de zelfmoordpoging van haar zoon, maar ze wijst wel op een auto-ongeluk dat Veloz kort daarvoor had gehad. "Hij had een hersenschudding en zijn neus gebroken, ze gaven hem wat medicijnen. Op zijn werk merkten ze dat hij zich vreemd gedroeg. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat hij verkeerde medicijnen had gekregen, de dokter was erg bezorgd. Hij kwam die ochtend thuis en die middag schoot hij zichzelf neer in de kerk. Ik heb geen idee of dat er iets mee te maken heeft", aldus moeder Prewitt.

Ze hoopt dat haar zoon, als hij het overleefd, niet in de cel belandt. Haar oudste zoon pleegde zelfmoord in de Darke County Jail. 

Heb jij last van zelfmoordgedachten? Ga dan naar www.113.nl

Beeld: Facebook/Jennifer Prewitt

Reacties

N
Had satan toch haast zijn doel bereikt ,met zijn smerige leugens
N
Eddy , je mag het anders zien ,maar satans werken kunnen alleen in het duister en anoniem tot uitvoer komen .Dus onze opdracht is het duister ,met het licht der wereld, Jezus te beschijnen ,zodat zijn werken aan het licht komen en hem daarmee te ontwapenen .Zijn kwade werken als christen verzwijgen en negeren, doet zijn rijk juist groeien, met akelige gevolgen voor de arme slachtoffers. En menselijke hulpverleners staan dan machteloos ,maar Jezus niet. Nu moeten nog Jezus volgelingen daar op vertrouwen
E
ik zou maar opletten met een grote mond tegen de satan te zetten Nico. Lees maar eens in de brief van Judas in het NT. Daar staat dat ZELFS de aardengel Michael zo niet durfde te praten tegen/over de satan. Let dus maar op voor jezelf en je geliefden.

Maar inderdaad, er zijn hier duidelijke aanwijzingen dat er boze geesten mee gemoeid zijn. Maar ja, in een Baptisten kerk komt je daar niet ver mee e. Eddy Haesaerts Voorganger Gospelkerk Refreshed Vlaanderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen