Ravi Zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Organisatie Ravi Zacharias diep door het stof: "Hij loog tegen ons en zijn misbruik is gruwelijk"

De Amerikaanse directeur van Ravi Zacharias International Ministries heeft openlijk excuses aangeboden. Aanleiding is het schokkende rapport waarin onlangs het grootschalige misbruikschandaal van de vorig jaar overleden christelijke apologeet werd bevestigd.

In deze verklaring deelden Vince en Jo Vitale hun medeleven met de slachtoffers van het misbruikschandaal. Zij noemen de acties van Zacharias "afschuwelijk en verwerpelijk". Het directeursechtpaar geeft toe dat zij ten onrechte vertrouwen hadden in "onze vriend Ravi". "Hij heeft mensen op gruwelijke manieren misbruikt en vervolgens herhaaldelijk en brutaal tegen ons gelogen. Door zijn leugens te geloven hebben we mensen - die onze hulp nodig hebben - diep gekwetst en hun pijn vergroot. Dat spijt ons heel erg."

Vince en Jo Vitale zijn vooral bedroefd omdat ze met hun organisatie mensen in nood willen bijstaan. Over haar eigen falen schrijft Jo: "Ik had niet alleen naar de vrouwelijke slachtoffers moeten luisteren, maar ook mijn persoonlijke vooringenomenheid moeten erkennen en woorden van slachtoffers zwaarder moeten wegen. In het publieke debat heb ik onvoldoende van mij laten horen en ben ik niet opgekomen voor vrouwen die niet zijn gehoord. Hiervoor schaam ik mij en het spijt mij verschrikkelijk."

Namens Ravi Zacharias International Ministries spreekt het echtpaar de hoop uit dat slachtoffers hen kunnen vergeven. "Maar we erkennen dat dit moeilijk is en mogelijk tijd kost. We beseffen ook dat het terugwinnen van vertrouwen een proces is en afhangt van onze inzet in de komende tijd." Sinds de publicatie van het onderzoeksrapport zijn de fondsenwervingsactiviteiten van Ravi Zacharias International Ministries stopgezet.

Zacharias heeft zich schuldig gemaakt aan sexting, ongewenste aanrakingen, geestelijk misbruik en verkrachting. Met name massagetherapeuten waren slachtoffer. "Hij deed continu zijn broek naar beneden en bevredigde zichzelf", aldus één van de masseurs. Van meer dan 200 vrouwen ontving de apologeet seksueel getinte naaktfoto's. Daarnaast vroeg hij de vrouwen seks met hem te hebben en er was meermaals sprake van verkrachting.

Lees ook: Schokkend onderzoek bevestigt misbruik en verkrachting door Ravi Zacharias en God gebruikte een atheïst om een misbruikschandaal aan het licht te brengen.

Reacties

P
@Marcel Koelewijn: Dat wordt duidelijk als je het onderzoeksrapport leest: manipulatie, intimidatie, dreiging met rechtzaken en zwijggeld. Heel triest allemaal.
A
Het kwam al veel eerder boven water, maar RZ erkende geen schuld, maar bracht de slachtoffers in diskrediet.
M
Waarom komt zoiets boven water als hij er niet meer is??
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen