Jan van den Bosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Jan van den Bosch heeft een boodschap voor pro-Trump 'profeten' - CIP Podcast

Tientallen christenen deelden de 'profetie' dat Trump vorig jaar november opnieuw de Amerikaanse verkiezingen zou winnen. Zelfbenoemde 'profeten' volharden in hun standpunt en verkondigen dat Trump over vier jaar opnieuw wordt aangesteld om hun doelen te bereiken. Hoe denkt presentator Jan van den Bosch over deze vorm van profetie? Hij geeft antwoord in de CIP Podcast.

"Ik slaak een diepe zucht. Het is nogal wat als je jezelf profeet noemt. Dat vind ik een zeer pretentieuze titel. Profeten hadden we in het Oude Testament en daarna hebben we er niet meer zoveel gehad. Exemplarisch is Paula White, één van de bekendere voorgangers op dit terrein. Zij en anderen profeteerden dat Trump met gemak weer herkozen zou worden. Slechts een enkeling is hierop teruggekomen om spijt te betuigen. De meesten blijven hardnekking in hun boodschap volharden", merkt Van den Bosch op.

De calvinistische roots komen sprekend over Trump-profetieën naar boven. "Ik zou zeggen: wees bescheiden. Als je het Woord van God profeteert is dat nogal wat."

Beluister het fragment vanaf minuut 17:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Jurjen ten Brinke schrikt van polarisatie: Andries Knevel reageert in CIP Podcast
- Yoeri Albrecht gefrustreerd omdat kerken 'voorrangspositie' hebben: begrijpelijk?
- Christenen Collectief vindt kerken in Nederland te braaf: terecht punt? - CIP Podcast
- Ergernis van de week: standenleer in Gereformeerde Gemeenten - CIP Podcast
- Machtsmisbruik in de PKN: is het tijd voor actie? - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Misschien geldt de boodschap voor pro-Trump profeten niet voor Kees van der Vliet? Bescheidenheid siert hem in ieder geval niet, want hij profeteert de toekomst allerminst bescheiden. Zelfs in de Bijbel kom ik geen voorbeeld tegen van een machthebber die a la Trump handelde en de benaming meekreeg: Hij deed wat goed was in de ogen van de Heere.
Kees, ook dan zal er nog geprofeteerd worden dat hij weer op zal staan.
W
Als ik de inleiding lees (afgezien van pertinente onjuistheden) vraag ik mij zelf af, welke religieuze malloot is er verantwoordelijk voor deze nonsens. Dit is de tijd van ‘de strijd’ van het huis van Saul met het huis van David, het verschil tussen beide is de zalving en de waarde die er aan Gods aanwezigheid wordt gesteld (het symbool van de ark). Gelukkig zal het huis van Saul, niet lang stand meer kunnen houden.
Toon meer reacties (6)