Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 februari 2021 door Redactie

Segers wil boycot WK Qatar: "Het is met bloed gebouwd"

CU-fractievoorzitter Gert-Jan Segers pleit voor een boycot van het Wereldkampioenschap voetbal dat in 2022 in Qatar plaats zal vinden. Dat zij hij donderdagavond tijdens het NOS op 3 verkiezingsprogramma.

Recent kwam naar buiten dat er bij de werkzaamheden in voorbereiding op het WK voetbal in Qatar inmiddels al meer dan 6500 arbeidsmigranten zijn overleden. Een aanwezige gast in de studio haalde dat gegeven aan en vroeg aan de aanwezige lijsttrekkers Sigrid Kaag (D66) en Gert-Jan Segers hoe hun partijen met deze situatie om willen gaan.

Segers was duidelijk in zijn reactie: “Als je in mijn hart kijkt, en het gaat over Qatar, dan zou ik het liefst een boycot willen van het WK. Het is met bloed gebouwd. We dansen straks op de graven van 6500 mensen, die de hoop hadden dat ze een beter leven zouden krijgen door daar te werken. Vervolgens hebben ze de dood gevonden. Mijn hart breekt.”

Bekijk hieronder de hele aflevering. 

Reacties

T
Ik ben het eens met de heer Segers. Voor de voetballers zal het moeilijk zijn niet mee te doen aan het belangrijkste voetbal toernooi. Maar het vreselijke feit dat 6.500 (!) stakkers zijn omgekomen weegt bij mij zwaarder!
W
Dat vond ik altijd al! Het is zeker op slavenbloed gebouwd. Maar kon je daar niet eerder mee komen Segers? En ik denk ook dat het aan de knvb en de voetballers is, om hier een statement te maken. Ik betwijfel ten zeerste of de heren voetballers, die graag op een podium staan, hier toe bereid zijn...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen