Jan van den Bosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Jan van den Bosch juicht billboardcampagne SGP tegen overspel toe - CIP Podcast

Opnieuw start de SGP een billboardcampagne tegen overspel. Overdreven of een goede zaak? Presentator Jan van den Bosch kiest voor het laatste en juicht de nieuwe campagne van de christelijke partij toe, zo vertelt hij in de CIP Podcast.

"Toen ik veertig jaar geleden begon met televisie waren er twee kanelen: Nederland 1 en 2", memoreert de voormalig EO-man. "Meer was er niet. Dat was destijds van hoog kwalitatief niveau. In de loop der jaren is in de programmering geslopen dat alles kan en mag. Ik herinner mij dat we ons bij de EO rot schrokken toen de VPRO een naakte mevrouw voor de tv zette. Nu is bloot heel gewoon. Tieners die tv kijken krijgen nu mee dat er met overspel niets mis is. De SGP normeert zich aan Bijbelse normen en waarden. In dat opzicht is deze campagne een logische zet."

"Het staat de SGP vrij om deze boodschap te verkondigen en zo het debat aan te gaan. Er worden in de Tweede Kamer wel gekkere debatten gevoerd. Ik kijk regelmatig mee en dan heb ik eerlijk gezegd liever een debat over overspel dan het gekwek van andere politici", aldus Van den Bosch.

Beluister het fragment vanaf minuut 18:45

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen