hugo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Redactie

Kerk mag meedoen aan experiment tijdens coronacrisis en minister doet bijzondere oproep

Sinds vorige week worden er in Nederland proefevenementen georganiseerd met honderden bezoekers. Hiermee moet meer inzicht verkregen worden of en hoe evenementen tijdens de coronacrisis veilig georganiseerd kunnen worden. Wat demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) betreft doen ook kerken hieraan mee.

Dat zei hij dinsdagavond tijdens de persconferentie waarbij enkele versoepelingen bekend werden gemaakt. Ook de zogeheten Fieldlab experimenten kwamen daarbij ter sprake. Volgens De Jonge zijn er ook mogelijkheden voor kerken om hieraan mee te doen. “Ik ben er niet op tegen dat kerken deelnemen aan Fieldlab experimenten”, stelde hij tijdens de persconferentie.

Wanneer er vanuit kerken verzoeken komen om mee te doen met de experimenten, zal de demissionair minister van Volksgezondheid daar positief tegenover staan, zo gaf hij aan. Hij voegde er overigens wel aan toe dat er voor het organiseren van zo’n experiment “veel organisatiekracht” nodig is. Er worden op dit moment al testen gedaan bij voetbalwedstrijden en in theaters. Voorafgaand wordt iedereen getest en hetzelfde gebeurt vijf dagen na het evenement.

Extra Handen voor de Zorg
Ondertussen doet het kabinet er ook alles aan om zorginstellingen die kampen met personeelstekort te helpen. Daarbij klopt men onder andere aan bij de achterban van religieuze organisaties. Dat maakte Hugo de Jonge bekend in een brief aan de Kamer. “De minister van Justitie en Veiligheid (Ferd Grapperhaus red.) onderhoudt in zijn rol als demissionair minister van Eredienst contact met kerkgenootschappen en religieuze stromingen. Ik verwacht dat bij de achterban van deze organisaties nog oud-zorgpersoneel te vinden is dat wil bijspringen in de zorg. De minister heeft een oproep gedaan aan organisaties om hun achterban te attenderen op Extra Handen voor de Zorg.”


Corona
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
- SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ja, als men er een rotzooi van gemaakt heeft, de economie bijna om zeep geholpen is,

JA DAN,

mag je als christelijke organisatie komen opdraven om hen uit de shit te helpen!Overheid, wat stelt u daar tegenover als compensatie!

Mijn voorstel:

- intrekking Wet op zwangerschapsonderbreking, sluiting van abortusinstellingen

- financiering van Christelijke instellingen, bv. Tot Heil des Volks.
J
Ik bid dagelijks, dat onze ogen geopend worden voor de werkelijke betekenis van Corona. De zoveelste oproep van de HEERE om tot inkeer te komen van de moedwillige weg, die we sinds de verlichting-humanisme in het westen ingeslagen zijn.

Staan de Twee WO, verschrikkingen van menselijke machtswellust in Duitsland, Rusland, China, NK, MO, etc. met ruim 200 miljoen doden op ons netvlies?

Daar komen de recente 1,5 miljard vrijwillige kinderoffers overheen.

De Heere keert zich in opperste walging van ons af.

Net als in de dagen van Noach?

Hoe kun je als kerk zijnde meedoen aan een experiment. In mijn optiek is iedereen welkom in het huis van God, of je nou wel of geen vaccin neemt. Het is nog niet eens bewezen of het werkt en er volgen er nog meer, waar ligt

dan de lat????
Toon meer reacties (1)