Jan van den Bosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Jan van den Bosch stoort zich aan 'coronaminister' Hugo de Jonge - CIP Podcast

Demissionair minister Hugo de Jonge is in deze coronatijd slecht bezig volgens ondernemer en presentator Jan van den Bosch. "Het lijkt erop dat het RIVM het kabinetsbeleid bepaalt en er niet naar de belangen van ondernemers wordt gekeken", vertelt hij in de CIP Podcast.

"Ik heb een kantoor in Israël. Daar is inmiddels de helft van de bevolking gevaccineerd. Er ontstaat steeds meer groepsimmuniteit en zestigplussers kunnen meer en meer leven. En wij hebben nog maar één miljoen mensen kunnen vaccineren? Dat had vele malen beter gekund als een ondernemer in plaats van een ambtenaar op de post van De Jonge had gezeten. Naast een gezondheidscrisis is er ook een economische en psychologische crisis en daar wordt te weinig naar gekeken!"

Tegelijkertijd nemen Wopke Hoekstra (Financiën), Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Bas van 't Wout (Economische Zaken) het in kabinetsvergaderingen wél op voor ondernemers. Van den Bosch: "Dat klopt, maar ze worden overschaduwd door die andere vleugel. Het land zal op een gegeven moment weer open moeten. En dan moeten we leren leven met corona."

Beluister het fragment vanaf minuut 4:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

a
Een beetje jammer Jan. Ook ministers moeten soms roeien met de riemen die ze niet hebben. Israël is een gemilitariseerd land met een sterke infrastructuur qua gezondheidsvoorzieningen. In Nederland is door de liberalisering de zorg al jaren tot een minimum uitgekleed.
Quote: "Het lijkt erop dat het RIVM het kabinetsbeleid bepaalt"; het lijkt erop dat Jan langzaam ook een beetje wakker begint te worden! ;-)
J
De economie móet stuk! Op de restjes van deze economie moet een nieuwe wereldeconomie komen. Deze agenda wordt bepaald door K. Schwab van het WEF. Build Back Better wordt gesteund door VVD, D66, CDA, Joe Biden e.a. Met coronabestrijding en vaccinatie als dekmantel. In Israël worden niet-gevaccineerden ernstig gediscrimineerd en sterven er daar ook veel mensen na inenting. In Spanje zijn al regio's waarin covid-19 vaccinaties verplicht zijn op straffe van hoge boetes. Het gevaar om steeds meer een onvrij land te worden, lopen we ook hier.
Toon meer reacties (7)