segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Redactie

Kamerlid VVD wil niet doorregeren met CU en CDA: "Leidt tot impasse op medisch-ethisch vlak"

De ChristenUnie is er trots op dat het vier jaar lang heeft mee mogen regeren. De kans dat dit de komende vier jaar nog eens gaat gebeuren in dezelfde formatie is klein. Als het althans aan VVD-woordvoerster medische ethiek Ockje Tellegen ligt, zo vertelt ze tegenover het Reformatorisch Dagblad.

De nummer tien van de kandidatenlijst van de VVD spreekt met het dagblad dan ook voornamelijk over kwesties zoals de embryowet en kindereuthanasie. In beide gevallen pleit ze voor verruiming van de wetgeving. Juist daarom zit doorregeren in dezelfde samenstelling er wat haar betreft niet in: “Met de kleine stapjes vooruit die we hebben kunnen zetten, hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de ruimte die er onderling was optimaal gebruikt. We hebben meer tot stand gebracht dan wat ik vooraf op grond van het regeerakkoord had durven hopen. Maar nog vier jaar erbij leidt écht tot een impasse, tot stilstand. Dat zou op medisch-ethisch vlak jammer zijn.”

Gert-Jan Segers laat in een reactie op Twitter weten dat hij de uitspraken van Tellegen als een compliment beschouwt: “Dan maakt het dus echt verschil of ChristenUnie in de coalitie zit of niet.”

Lees ook: Verkiezingsprogramma VVD: wat is relevant voor christenen? en Zo denken CDA, CU en SGP over abortus en euthanasie.

Lees hier het hele interview.

Reacties

J
En dan schermt ons `aller Mark` met het feit, dat hij ´christen´ zou zijn!

We hebben -- meer -- tot stand gebracht - ruimte optimaal ge-mis-bruikt - dan wat ik vooraf op -- grond van het regeerakkoord -- had durven hopen.

De onderhandelingen vooraf waren blijkbaar goed en scherp gevoerd!

In de uitwerking zijn zaken daarentegen onnodig weggegeven!

Want er zijn ondanks tegenstand toch kleine stapjes voorwaarts gezet om bv. kindereuthanasie geaccepteerd te krijgen!

CU: Is het belangrijk of de afbraak 4 jaren later of eerder bereikt wordt?
C
Omdat iemand de verhalen uit het oude testament voorlas en hij ze mooi vond wil nog niet zeggen dat je christen ben,dat je het mooi vind om psalmen te zingen ook niet,cda

heeft ook een minister die "hoopt" dat God bestaat.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen