Opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Redactie

Tóch geen bezoekers welkom bij Pinksterconferentie Opwekking

Opwekking zal dit jaar tóch geen Pinksterconferentie in Biddinghuizen organiseren waarbij bezoekers welkom zijn. Dat maakt de organisatie zelf bekend. Eerder was het nog de bedoeling om de conferentie met een selectie groep bezoekers door te laten gaan. Nu is echter besloten om de Pinksterconferentie volledig digitaal te organiseren.

Verdrietig
“Op basis van het advies van het interne kernteam van de Pinksterconferentie en gesprekken met diverse overheidsinstanties hebben we heb moeilijke besluit genomen om ook in 2021 geen Pinksterconferentie te organiseren op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen”, valt er in een persverklaring te lezen. “Het is verdrietig om opnieuw de Pinksterconferentie op de vertrouwde manier te moeten missen. Ondanks deze teleurstelling willen we echter ook vooruitkijken en samen zoeken naar mogelijkheden om de boodschap van het evangelie en van het plan van God met ons leven, door de kracht van de Heilige Geest, te blijven verkondigen.”

Biddinghuizen
Eerder was de organisatie van plan om de Pinksterconferentie op een kleinschalige wijze te organiseren in Biddinghuizen. Men wilde daggasten uitnodigen op het Walibi terrein. Het idee was om overdag een programma voor volwassenen en gezinnen te draaien en daarnaast een avondprogramma voor jongeren. Overnachten was vanaf het begin af aan al niet de bedoeling. Wel werd er toen dit bekend gemaakt werd, al direct een slag om de arm gehouden. De organisatie heeft vanaf het begin af aan dan ook diverse scenario’s voorbereid.

Digitaal
De Pinksterconferentie wordt niet volledig afgelast. Deze zal namelijk digitaal plaatsvinden. Daarbij geldt nog steeds het thema ‘Het komt door ZIJN naam’. Er zal een volledig programma digitaal worden uitgezonden. Daarbij zijn er tal van diensten en bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen.

Lokale pinkstervuurtjes
Ook hoopt de organisatie op “lokale pinkstervuurtjes” die zich door het hele land verspreiden. “Opwekking zal het organiseren hiervan ondersteunen door onder andere thuispakketten, die allerlei materialen bevatten om samen de Pinksterconferentie te beleven. Ook voor groepen, zoals gemeenten, kringen en campings is materiaal beschikbaar en wordt de mogelijkheid geboden om voor een deel het weekendprogramma zelf samen te stellen. Op zondagmorgen hopen we met zoveel mogelijk mensen en kerken samen online het avondmaal te vieren. De gevulde avondmaalscupjes zijn onderdeel van het thuispakket.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen