Trangsender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Patrick Goede

Amazon verwijdert boek van christelijke filosoof over heersende transgenderopvattingen

Amazon heeft een succesvol boek van de christelijke filosoof Ryan T. Anderson van het platform gehaald. Anderson ontdekte dit toen iemand die het boek wilde kopen hem erop attendeerde, zelf had hij geen enkele notificatie gekregen van Amazon. De verkoopgigant wordt beschuldigd van censuur: "Als dit klopt is deze censuur in het nadeel van ons land", zegt pastor J.D. Greear volgens de Christian Post.

Schrijver Anderson benadrukt dat het boek (voorlopig nog) wel te krijgen is via andere instanties: "Gezien de agressieve toon van de Biden-regering als het om transgenderbeleid gaat is dit de juiste tijd om het boek te gaan lezen. Koop het nu het nog kan."

Het boek met een kritische kijk op de huidige consensus rondom transgenders en geslachtsveranderingen kwam in 2018 uit en werd een Washington Post én Amazon een bestseller. Pastor J.D. Greear zegt in een reactie op het verwijderen van het boek: "Dit is een boek met Joods-christelijke opvattingen over geslacht en sekse die al duizenden jaren bestaan. Dit is echt onacceptabel."

Reacties

Heel zorgwekkend dat een bijbelse visie die ten goede bedoeld is, wordt gezien als het veroordelen en afwijzen van mensen. De heersende transgenderopvattingen zullen alleen maar tot meer ellende leiden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen