Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 februari 2021 door Redactie

Moslimterroristen branden kerk plat in Congolees dorp: zestien doden

Een islamitische terreurgroep is een kerkdienst binnen in het dorp Ndalya in het noordoosten van Congo binnengevallen. Drie soldaten en dertien christenen kwamen bij de aanval om het leven. De terroristen schoten op zondagochtend om zich heen en brandden vervolgens de katholieke kerk plat. "Onschuldige burgers kwamen om het leven bij de aanval", vertelt legerwoordvoerder Jules Ngongo Tshikudi aan Reuters.

Naar schatting van de Verenigde Naties zijn er in het afgelopen jaar ongeveer 850 mensen gedood door moslimterroristen in Congo. Allied Democratic Forces (ADF) wordt verantwoordelijk gehouden voor de meeste slachtoffers. Islamitische Staat (IS) heeft meerdere van de aanvallen die vermoedelijk door ADF werden gepleegd geclaimd. De Verenigde Naties heeft volgens Reuters echter geen verband kunnen vinden tussen de twee Afrikaanse terreurgroepen.

Congo staat op plek 40 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. De meeste inwoners van het land zijn christen. Het land is gestegen op de ranglijst door de toename van terreur, in 2020 stond Congo niet op de ranglijst christenvervolging. Congolese christenen worden bedreigd door rondtrekkende moslimterreur in met name de grensgebieden van het Afrikaanse land. De vervolging heeft volgens Open Doors impact op het kerkelijk leven en de veiligheid van christenen in hun woonomgeving.

Reacties

J
De ´ideologie van de wreede´ roept in tientallen verzen hun aanhangers op om via terreur, geweld, moord en doodslag hun ideologie te verspreiden.

Elke aanhanger van die verderfelijke ideologie is -- verplicht -- om hier aan deel te nemen:

1) zelf actief uitvoerder van dat geweld te zijn;

hetzij

2) via (financiële) ondersteuning (zakat) mogelijk te maken dat anderen dit geweld/terreur kunnen uitvoeren.Dus JA! ook die zg. -- lieve kennis van u -- is actief betrokken bij dit dodelijke steekspel!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen