Oeigoeren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 februari 2021 door Redactie

Toename vervolging religieuze minderheden China: schrijnende situaties in heropvoedingskampen

De vervolging van christenen door de Chinese Communistische Partij neemt steeds sterker toe. Agenten verwijderen kruizen van kerken en brengen vernielingen aan. CBN News spreekt met Bob Fu van de Texaanse hulporganisatie voor Chinese christenen China Aid. "Alleen al in de stad Wenzhou zijn bij meer dan 1600 kerken kruizen en kerkgebouwen vernield." Niet alleen christenen hebben te maken met vervolging door de Chinese Communistische partij. Ook andere gelovigen zoals moslims hebben het zwaar te verduren.

Met name Oeigoerse moslimvrouwen worden onderdrukt. Volgens recente getuigenissen trouwen oeigoeren onder dwang met een ongelovige manuit een andere stam, moeten zij anti-conceptie slikken en ondergaan de vrouwen gedwongen abortussen. De Chinese Communistische Partij probeert zo het doorgeven en verspreiden van het geloof tegen te gaan.

Christenen zijn niet de enige gelovigen die te maken hebben met vervolging. Chinese moslims uit de regio Sinkiang (Xinjiang) worden ook zwaar vervolgd. Volgens recente getuigenissen worden Oeigoerse vrouwen onvruchtbaar gemaakt en verkracht in een van de heropvoedingskampen. Naar schatting zijn minstens een miljoen Oeigoeren naar de kampen overgebracht. Zij leven hier in erbarmelijke en levensbedreigende omstandigheden.

In de kampen worden gelovige gedwongen om varkensvlees te eten, een zonde volgens de islam, en leren ze teksten en liederen van de Chinese Communistische Partij uit het hoofd. Wanneer gevangenen de teksten niet onthouden, worden ze hier zwaar voor gestraft. Daarnaast getuigen Oeigoeren van gedwongen abortussen, anti-conceptie en huwelijken met Han-chinezen, het grootste volk in China. "Het is een middel om de bevolking en religie in te perken."

Volgens Fu vreest de regering dat christenen het geloof belangrijker vinden dan de Chinese ideologie. "Aan het begin van de dienst moet eerst het communistische partijlied gezongen worden, voor christenen lofliederen voor God mogen zingen", aldus de belangenbehartiger van Chinese christenen. Hij geeft een voorbeeld van een gezin dat uit hun huis werd gezet, nadat zij weigerden religieuze symbolen zoals kruizen van de muren af te halen. Door de coronacrisis neemt de onderdrukking van gelovigen toe. Ook kleinschalige huiskerken wordt verboden samen te komen. De politie valt diensten binnen, arresteert gelovigen en plaatst hen soms in heropvoedingskampen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen