Alexei Navalny
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 februari 2021 door Patrick Goede

Russische oppositieleider Alexei Navalny getuigt van geloof tijdens hoorzitting

De grootste criticus van Vladimir Poetin in Rusland, Alexei Navalny, getuigde van zijn geloof tijdens zijn laatste hoorzitting. Hij stond bekend als atheïst maar de opgepakte oppositieleider onthulde een gelovige te zijn en haalde daarbij een tekst uit Mattheüs 5 aan: "Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden"

Sommige mensen uit zijn 'team' staken volgens CBN News de draak met Navalny's bekering. Daarop zou de oppositieleider gereageerd hebben: "Dit maakt mijn leven gemakkelijker omdat er een Boek is dat zegt wat er moet gebeuren en ik probeer dat na te volgen"

Doelend op de stevige greep van Poetin op de rechtsstaat zei Navalny verder: "Stel je eens voor hoe mooi het leven moet zijn zonder constant te hoeven liegen. Stel je eens voor hoe mooi dat moet zijn als rechter. Dat je niet wordt opgebeld met instructies over welke straf je moet opleggen."

Verder had Navalny tijdens de hoorzitting ook nog een minder vriendelijke boodschap voor zijn aanklagers: "Jullie zullen branden in de hel". De oppositieleider is veroordeeld tot twee jaar en acht maanden gevangenisstraf. 

Reacties

K
Respect! Daar kunnen wij nog wat van leren. Ik zal voor die man bidden!
W
Mooi dat Navalny in z’on

benauwde situatie getuigd van zijn geloof. Dan ben je echt dapper !
c
Alleen dat hij zegt dat de aanklagers zullen branden in de hel, dat is jammer je kunt wel bekeerd zijn maar dan moet je wel het hele takenpakket naleven en niet wat je zelf het beste uitkomt. Daar kan hij nog in groeien

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen