Ark van Noach
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Een zoektocht naar de Ark van Noach: heeft dat zin?

"Er zijn door de jaren heen al verwoede pogingen gedaan om de Ark van Noach te vinden. Tot op heden nog steeds zonder succes. Is er niet een logische reden dat deze nooit gevonden zal worden? Kan het dan een logische verklaring zijn om te veronderstellen dat Noach en zijn zonen die hele ark hebben afgebroken en opnieuw hebben gebruikt als bouwmateriaal en/of als brandhout?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Prof. dr. Ouweneel heeft in 1976 een overzicht opgesteld van waarnemingen van de ark", maakt dr. ir. W. M. de Jong, adviseur en onderzoeker, duidelijk. "Het gaat om tientallen vermeldingen, beginnend met Flavius Josephus (1e eeuw na Christus) en eindigend met verslagen van piloten. Het algemene beeld is dat de ark bij gunstige omstandigheden (zon, dooi, helder weer) gezien kon worden, liggend op een gletsjer op circa 4000 meter hoogte van de 5000 meter hoge berg Ararat. Rond 1950 is de ark geleidelijk in een kloof van de gletsjer gezakt en steeds verder onder het ijs verdwenen. De Ararat is boomloos en wordt door wind en sneeuw geteisterd en ligt in een gebied waar het al eeuwen lang politiek en militair onrustig is en waar de autoriteiten niet of nauwelijks toestemming geven voor onderzoek.

In 2009 hebben christenen uit Hongkong toestemming gekregen van de Turkse autoriteiten om een expeditie uit te voeren naar de plaats op de Ararat waar volgens de lokale bevolking omvangrijke houten structuren onder het ijs van de gletsjer liggen. Met hulp van lokale gidsen werden zeven verschillende ruimten bezocht en gefilmd. (...) Er werden trappen gevonden naar een hoger of lager gelegen verdieping en deuren naar andere ruimten. Wegens gevaar voor instorting als gevolg van bovenliggend ijs, rotsblokken en puin werden deze deuren niet opgebroken en werden wanden die verdwenen in het duister niet verder gevolgd. Nader onderzoek is daarom nodig.

Archeologen staan voor de uitdaging een theorie te ontwikkelen die de aanwezigheid verklaart van deze zeer omvangrijke houten structuur, liggend op 4000 meter hoogte, verzonken in een gletsjer, op een boomloze berg. Vragen waarop de theorie een antwoord moet geven zijn: Wie hebben deze houten structuur gebouwd, hoe, wanneer en waarom? Voorlopig is het antwoord vanuit de archeologie op al deze vragen: We weten het niet. Wat we wél weten is dat deze houten structuur, in al haar kenmerken, overeenkomt met wat de Bijbel vertelt over de ark van Noach", aldus De Jong.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

P
Mooi als we het ontdekken maar niet belangrijk. Buiten het geloof heeft de Bijbel zich bewezen maar belangrijker is dat we het geloven.
W
Ga op internet eens op zoek naar Ron Wyatt.
J
Wil je meer weten over Noah´s Ark ga naar de website: creation.com

Daar staan ca. 100 artikelen met thema´s rondom Noah´s Ark.

Daarnaast staan er nog bijna 10.000 andere artikelen met een directe relatie met schepping - Creation. Allemaal geschreven door wetenschappers, met Phd in hun vakgebied. Merendeel is in het Engels. Maar allemaal gelukkig bijna altijd redelijk te volgen met een nuchter verstand.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen