Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 februari 2021 door Wilma Veen

Zie je beren op de weg?

Zie je beren op de weg?

Onze hond, Coco, is een bruine flatcoated retriever. Een soort donkere, bruine knuffel met hangoren en bewegende wenkbrauwen als ze naar je kijkt. Haar staart vlagt vrolijk, 24/7. Als Coco blaft, schrikken wij op. Dan is er echt iets aan de hand.  

Zo ook, die nacht. Ik lag in een diepe slaap en schrok wakker… Coco blafte. Wat nu?

Ik keek naast mij. André, mijn man, lag in een diepe slaap. “Wat erg! Nu moet ik er uit!”

De voordeur deed ik open. Coco rende de donkerte in. Op blote voeten, in pyjama, liep ik achter haar aan. Ineens stond ik middenin de nacht alleen in het bos waar wij wonen. ’s Nachts voel je dan ineens de stilte, de donkerte en het alleen zijn. Je hoort jezelf ademen. En nu?

Dit soort acties doe ik niet graag en zeker niet geheel vrijwillig. 

Jezus wel. Hij koos er bewust voor…

“'s Morgens heel vroeg, toen het eigenlijk nog nacht was, ging Jezus naar buiten. Hij ging naar een eenzame plek om te bidden.” (Markus 1:35, BB

Jezus wist waarvoor Hij vanuit de hemel naar de aarde gekomen was. Hij kende Zijn roeping. Hij wist dat lijden onderdeel van Zijn menszijn zou zijn. Hoe bereidt hij Zich voor op lijden? Hij bidt. 

Deze dagen lopen wij 40 dagen samen op weg naar Pasen. We hebben het lijden van Jezus voor ogen. We doen dat door het leven van Jezus te volgen aan de hand van Markus. 

Ik daag je vandaag uit om uit je comfortzone te stappen. Stap uit je slaapstand. Word wakker. Loop naar buiten op blote voeten. Durf het aan. Alleen. Bid!

Zie jij beren op de weg? Bid!
Ben je bang voor het verliezen van je baan? Bid!
Maak je je zorgen over je kinderen? Bid!
Voelt elke dag als een sombere, donkere nacht voor jou? Bid!
Heb je pijn? Bid!

God wenst je een lichter leven in tijden van lijden. Hij liet Zijn Zoon, Jezus, in jouw plaats lijden, zodat je lichter door het leven kan gaan, ondanks het lijden dat je doormaakt. 

Woef! Wakker worden! Ga de donkerte in en vind het Licht!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen