podcast Dit dus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Redactie

Openhartige gesprekken met millennials over leven en geloven in podcast Dit dus

Opiniemaker Sywert van Lienden, oud-topturnster Verona van der Leur, influencer Talitha Muusse, schrijfster Franca Treur en nog acht andere millennials komen aan het woord in ‘Dit dus’, een wekelijk podcastserie die zaterdag 2 januari online gaat. Openhartige gesprekken over levensvragen.

De serie is gemaakt door de EO en de IZB, die ook verantwoordelijk zijn voor de populaire dagelijkse Bijbelpodcast ‘Eerst dit’. Een van de smaakmakers van die serie, theoloog Kees van Ekris, zit ook nu aan tafel, met millennial Rosa Douma als sidekick. Het zijn niet zozeer interviews als wel gesprekken, waarin over en weer vragen worden gesteld. De ontmoetingen gaan over levensvragen: Wie ben ik? Wat is mijn komaf? Wie of wat heeft me gevormd? Waar ga ik voor? Wat heb ik te doen in het leven? Al pratend stuiten de gesprekspartners op belangrijke thema’s uit het christelijk geloof, zoals genade, vergeving, recht en onrecht. Dat is opmerkelijk, want de uitgenodigde gasten hebben niets (meer) met het christelijk geloof en zouden gillend weglopen bij een traditionele kerk.

Kees van Ekris: "Je wordt door de ontmoetingen steeds opnieuw aan het denken gezet. Ik hoop dat deze podcast dit soort gesprekken stimuleert. Het is prachtig als je voorbij allerlei vooroordelen een gemeenschappelijke grond kunt vinden."

Rosa Douma: "Het kan ingewikkeld zijn om onbevangen over het christelijk geloof te praten, zeker met mensen die dat passé vinden. Het vraagt creativiteit en een echt open en onbevooroordeelde houding, maar wij merkten dat onze gasten graag het gesprek aangingen. Er is belangstelling voor zingeving en ze putten uit allerlei bronnen. In dat zoekproces kan ook weer nieuwe openheid ontstaan naar het christelijk geloof."

De volledige lijst gasten:
• Rinze Krijgsman (organisatiepsycholoog)
• Verona van de Leur (oud-turnster)
• Sywert van Lienden (politiek opiniemaker),
• Thijs van der Linden (mantelzorger en eigenaar taalinstituut)
• Talitha Muusse (generatie-expert, influencer)
• Nina Polak (schrijfster en journalist De Correspondent),
Casper Sikkema (journalist, voormalig hoofdredacteur VICE)
• Franca Treur (schrijfster)
• Noortje Veldhuizen (presentator BNNVARA),
• Nathan de Vries (presentator Spuiten & Slikken, BNN/VARA)
• Wout van Wengerden (voormalig topsporter, filmmaker)
• Guy Wijnen (oprichter De Kwekerij Amsterdam, bloeiplek voor millennials)

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen