Canada
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Patrick Goede

Voorganger uit Canada gevangengezet vanwege fysieke kerkdiensten

James Coates, de voorganger van GraceLife Church in Alberta, Canada is gevangengezet vanwege het vieren van fysieke kerkdiensten ondanks de geldende coronamaatregelen. Dat meldt de Christian Post.

Halverwege december had Janine Hanrahan van de gezondheidsdienst in Alberta een bevel uitgevoerd tegen GraceLife Church. De kerk moest ervoor zorgen dat alle leden, stafleden en leiders een mondkapje zouden dragen op het terrein van de kerk, dat ze ten minste twee meter afstand van elkaar zouden houden en dat slechts 15 procent van het gebouw benut zou worden.

Er werd aangifte gedaan in januari zodat de rechtbank zich erover moest uitspreken. Coates zou gevangengezet mogen worden als hij bij de kerkdiensten de coronamaatregelen zou blijven overtreden. Eind januari werd voorganger Coates opgedragen zijn kerk onmiddellijk te sluiten. Totdat de maatregelen van zijn kerk overeen zouden komen met die van de overheid. Coates ging door met de kerkvieringen voor zijn ongeveer 400 kerkleden. 

Op 7 februari kreeg GraceLife voor het eerst bezoek van agenten. Coates legde hen toen uit dat hij niet kon stoppen met de kerkdiensten omdat dit tegen zijn geweten in zou gaan. Nadat hij op 14 februari weer een kerkdienst hield, vertelden agenten hem dat ze hij die dinsdag erop gearresteerd zou worden. Vervolgens meldde de voorganger zich die dinsdag op het politiebureau.

Bekijk hieronder de laatste preek van voorganger James Coates voordat hij gevangengezet werd.

Reacties

Je kunt er van alles van vinden, maar deze voorganger staat voor zijn geloof. Een virus(beleid) heeft niet het laatste woord.

Ben benieuwd hoe de kerken ( ook in NL), straks tevoorschijn komen als zw weer open mogen. Een kaalslag is helaas een reële mogelijkheid.

J
Het is mogelijk om de premier van de Canadese provincie Alberta een bericht te sturen. Met het verzoek om vrijlating van deze Canadese voorganger.https://www.alberta.ca/premier-contact.cfm#jumplinks-0
I
Mooie uitleg van Rom. 13 in zijn laatste preek op 14 februari, voor zijn gevangenneming.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen