corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Redactie

Ook in Nederland dienen steeds meer kerken als priklocatie

In het Noord-Brabantse dorp Zeeland gaat de plaatselijke katholieke kerk vanaf vandaag dienen als vaccinatielocatie. De huisartsen van de plaatselijke praktijk gaan de vaccinaties in de kerk toedienen. Daarvoor hebben ze toestemming gekregen van de pastoor én de bisschop.

Het Brabants Dagblad meldt dat de leiding van de katholieke kerk van harte akkoord ging met het verzoek om de kerk te gebruiken als priklocatie. “Zo staat de kerk terecht midden in de samenleving, ten dienste van alle mensen van goede wil”, reageert pastoor John van de Laar. De kerk zal dagelijks tussen 16.00 uur en 18.00 uur geopend zijn voor mensen die een uitnodiging hebben gekregen voor vaccinatie.

Het is overigens niet de eerste kerk die hiervoor gebruikt wordt. De afgelopen weken verschenen al meerdere verhalen van kerken die dienstdoen als priklocatie. Dat is bijvoorbeeld het geval in de Limburgse plaatsen Herkenbosch en Stevensweert. Daarmee wordt een trend gevolgd die in Engeland al was ingezet. Daar worden tal van kathedralen en kerkgebouwen namelijk gebruikt als priklocatie. Kerken hebben vaak als voordeel dat er veel parkeerplekken in de omgeving zijn en dat er binnen genoeg ruimte is om afstand te houden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen