Walker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 februari 2021 door Patrick Goede

Voormalig topsporter vindt herstelbetalingen slavernij niet Bijbels: "Creëren meer verdeeldheid tussen rassen"

Herschel Walker is een voormalig topsporter uit de Amerikaanse NFL en een goede vriend van Donald Trump. Hij sprak zich tijdens een officiële hoorzitting uit tegen herstelbetalingen door witte Amerikanen voor het slavernijverleden van hun voorouders. "Als we een niet schuldige partij laten betalen voor de schuld van voormalige slavenhouders, creëren we dan juist niet meer verdeeldheid tussen rassen?"

Hij haalde een Bijbeltekst aan uit Ezechiël 18:20 om zijn standpunt kracht bij te zetten: "Degene die zondigt zal degene zijn die overlijdt. Het kind zal niet delen in de zonde van de ouder en de ouder zal niet delen in de zonde van het kind. Het recht zal de rechtvaardige toekomen en het kwade van kwade mensen zal tegen hen gebruikt worden."

De wet om schadevergoedingen en herstelbetalingen door witte Amerikanen te laten betalen werd in 1989 voor het eerst ter sprake gebracht. In 2019 werd opnieuw een poging gedaan door de democratische afgevaardigde Sheila Jackson Lee. 

"Mijn benadering is Bijbels", vervolgde Walker tijdens de hoorzitting. "Hoe kan ik mijn hemelse Vader vragen om mij te vergeven als ik niet eens mijn broer kan vergeven? Ik wil niemands religie tekortdoen maar die van mij leert ons saamhorigheid. Herstelbetalingen leiden tot verdeeldheid", aldus Herschel Walker.

Reacties

D
Scherp gezien!

Er is een beweging gaande die groepen mensen op basis van bijvoorbeeld ras tegen elkaar wil opzetten. Laten we als christenen niet in die val trappen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen