Seyi Omooba
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Redactie

Christelijke actrice verliest rechtszaak na ontslag wegens standpunt homoseksualiteit

De christelijke muscial-actrice Seyi Omooba verliest na de hoofdrol in een musical nu ook een anti-discriminatierechtszaak tegen haar voormalig werkgever. De Britse christelijke actrice klaagde haar voormalig werkgever aan nadat zij werd ontslagen na het plaatsen van een bericht op Facebook over homoseksualiteit. De Christian Post meldt dat de christelijke acrtice de rechtszaak heeft verloren. "Het is een aanval op Jezus Christus, de Koning der Koningen en Heer der Heren", aldus rechterlijk vertegenwoordiger Andrea Williams van het Christian Legal Centre in een interview.

Op basis van haar geloof staat Seyi Omooba alleen achter heteroseksuele huwelijken. Haar bericht over haar overtuiging werd haar door de regisseurs van de musical The Color Purple niet in dank afgenomen. Omooba was geselecteerd voor de hoofdrol in de musical in Leicester. In de rol zou de christelijke actrice een meisje spelen die naar de interpretatie van de regisseurs lesbisch was.

"Ik geloof niet dat iemand homoseksueel geboren wordt. Ik geloof niet dat homoseksualiteit goed is. Christenen, we moeten in liefde actie ondernemen en de waarheid verkondigen die in Gods Woord te vinden is. Ik ben klaar met lauw christendom", schreef Omooba. In een eerder interview lichtte de actrice toe dat ze in liefde omgaat met LHBTI'ers, met wie ze naar eigen zeggen veel samenwerkt in de musicalwereld, maar dat ze homoseksualiteit niet goedkeurt. Omooba raakte de hoofdrol in de musical kwijt door 'een verschil in visie'.

Omooba klaagde haar voormalig werkgever aan voor een vergoeding van bijna 150.000 euro voor gemiste inkomsten en het beschadigen van haar reputatie als acrtice. Later stelde ze dit bedrag bij tot ruim 80.000 euro. De actrice werd bijgestaan door de christelijke belangenbehartiger Christian Legal Centre. Voorzitter Andrea Williams reageert op het verlies van de rechtszaak. "De uitspraak is niet gebaseerd op de waarheid. De boodschap van Seyi is duidelijk niet overgekomen", reageert Williams.

Woordvoerder Nicolai Foster van de theaterproductie uit Leicester reageert tevens op de uitspraak van de rechter. "Seyi wist welke rol ze had geaccepteerd. We geloven niet dat zij het slachtoffer is in deze situatie", aldus Foster. "We hopen dat we deze situatie achter ons kunnen laten en ons kunnen richten op nieuwe producties na de pandemie."

Reacties

Ook al ga je zoals Seyi Omooba zegt, in liefde om met LHBTI'ers, als je een bijbelse visie hebt, dan kan je helaas verwachten dat je tegenstand te verduren krijgt. Laat de Heer dan je Rechter zijn.
C
Seyi getuigt van haar bijbels gefundeerde mening over homosexualiteit tijdens het leven op aarde - niet over liefs of huwelijk na de dood . . .

dus ik begrijp de reactie van Tim op dit verslag niet
T
In de hemel wordt niet getrouwd, er bestaat in de hemel geen huwelijk.Sexualiteit speelt in de hemel geen enkel rol. De liefde van God is/heet agape. Wij hebben het hier over de eros, de seksuele liefde De eros komt in de hemel niet voor.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen