GracePointe Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 februari 2021 door Redactie

Ophef na kerkelijke bewering dat de Bijbel niet Gods onfeilbare Woord is

Een progressieve kerk in het Amerikaanse Nashville is het middelpunt van een discussie nadat zij stelde dat de Bijbel niet het onfeilbare Woord van God is. Voorganger Josh Scott sprak hier twee zondagen geleden over in de online dienst van GracePointe Church. "Mijn intentie was niet een discussie te starten, maar een gesprek te voeren binnen onze gemeente", reageert Scott in een gesprek met de Christian Post.

"Als er gespreksonderwerpen worden gemeden binnen de christelijke traditie, dan zijn we vaak bang voor de inhoud van het gesprek. We zijn bang om bestempeld te worden als ketters, we zijn bang voor haatreacties. Maar deze gesprekken zijn belangrijk. Dus ja, ik heb het gevoel dat dit iets is wat verder besproken moet worden binnen de wereldwijde kerk", aldus Scott.

In de preek ging Scott in op de vraag: 'Wat is progressief christendom?' De omstreden boodschap is gebaseerd op een stuk uit de geloofsverklaring van de progressieve kerk GracePointe Church. "De Bijbel is niet: het Woord van God, zelf te interpreteren, een wetenschappelijk boek, een antwoordenboek met regels of onfeilbaar. Het is wel: het resultaat van gemeenschapsvorming onder christenen, als een bibliotheek gevuld met teksten, een meerstemmig stuk en een menselijk antwoord op God, het leven en de dynamiek tussen deze twee aspecten."

Ondanks dat het niet de bedoeling was van de voorganger van GracePointe Church om een discussie te starten binnen de brede christelijke gemeenschap, staat Scott nog steeds achter het standpunt van de kerk. "Ik denk dat we de neiging hebben als christenen de Bijbel bijna als een afgod te behandelen. Wanneer we dit doen, doen we tekort aan de manier waarop we het zouden moeten lezen", legt de voorganger uit. "We moeten met het Woord worstelen en het vervolgens in lijn brengen met de manier waarop we leven in de wereld."

Reacties

G
Oftewel: we gaan de Bijbel aanpassen naar hoe het ons het beste uitkomt, modern christendom, aka satanisme in een vroom jasje. Maar niet getreurd, Gods onfeilbaar woord zegt het zelf: er zullen vele valse leraars opstaan enz. Bid en waakt!
J
Hoi Marijn,

Kun jij omschrijven wat je bedoelt met ´God`? Zonder daarbij de Bijbel te gebruiken!J
Zoals vaak zijn bepaalde beweringen die hij doet niet eens onjuist maar wel het uitgangspunt. Voor mij en vele andere Christenen is wordt de bijbel gelukkig wel gezien als Gods woord en ja ik weet ook dat interpretatie soms lastig is en dat de bijbel geen antwoordenboek is en dat ik worstel met teksten om die in lijn te brengen met mijn levenswandel, dus ik hoop dat geest in deze voorganger hem de geheimenissen van de bijbel laat zien.

Want de bewering dat de bijbel een mogelijke afgod voor mensen kan worden is wel een pijnlijke.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen