Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Redactie

BCB stelt ‘Week van het christelijke boek’ uit

De brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak BCB stelt de Week van het christelijke boek uit tot de zomer, nu ook de CPNB heeft aangekondigd de Boekenweek te verplaatsen. De boekentiendaagse is een jaarlijkse campagne die het leesplezier stimuleert, zich richt op leesbevordering en het christelijke boek in het algemeen promoot.

De Week van het christelijke boek komt het beste tot zijn recht in een open boekhandel waar boekenliefhebbers zijn, activiteiten worden georganiseerd en het boek in al zijn facetten kan worden gevierd. Het is onduidelijk of de boekhandel begin maart weer open mag, en ook dan blijft voorzichtigheid geboden. En door de WCB parallel aan de algemene Boekenweek te programmeren, profiteren het christelijke boek en daarmee de christelijke boekhandel extra van de aandacht die er dan volop is voor boeken en lezen.

De uitgave van het actieboekje Gewijde chaos van Annemarie van Heijningen-Steenbergen, dat verschijnt ter gelegenheid van de Week van het christelijke boek, verschuift mee naar de zomer. Om blijvend aandacht te vragen voor het christelijke boek en in het kader van de campagne #steunjeboekhandel verzorgt de BCB in maart in samenwerking met uitgevers en boekverkopers een serie livestream uitzendingen vanuit de boekhandel met topauteurs uit de christelijke wereld.

Een deel van de leden van de BCB heeft afgelopen week een afhaalloket geopend in de winkel. Niet voor iedere boekhandel is zo’n afhaalpunt weggelegd. Christelijke boekverkopers zijn blij met alle aandacht en aankopen in deze tijd en hopen dat hun achterban ze dit jaar – wellicht meer dan ooit – blijft steunen. Want die steun is hard nodig willen de christelijke boekhandels en uitgeverijen kunnen blijven bestaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen