Jij bent geschapen om te genieten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 februari 2021 door Wilkin van de Kamp

Waarom iedere christen een eersteklas levensgenieter zou moeten zijn

Het Hebreeuwse woord voor ‘genieten’ is een intensieve werkwoordsvorm van het woord ‘zien’. Genieten is inzien dat God alles heeft geschapen om van te genieten.

Prediker 8:15 zegt: ‘Daarom prijs ik de vreugde, want er is onder de zon niets beters voor de mens dan dat hij zich aan eten en drinken te goed doet en geniet. De vreugde is zijn metgezel wanneer hij zwoegt op elke levensdag onder de zon die God hem heeft gegeven.’ Het Hebreeuwse woord voor ‘vreugde’ is simchah en betekent letterlijk ‘vrolijk genieten’. Het verlangen om vrolijk te genieten heeft God in jou gelegd en mag je niet onderdrukken.

Prediker 9:7-9 zegt: ‘Eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven.’ Nu snap je waarom er meer dan tienduizend smaakpapillen in je tong zitten! Jij bent geschapen om te genieten van alles wat God je geeft.

C.S. Lewis zei: ‘Een christen geniet van de warmte van de zon op zijn huid, net zoals de meeste mensen. En... zij hebben ook het bijzondere vermogen om via de zonnestralen omhoog te kijken en de bron van de stralen te ontdekken en van Hem te genieten.’ Ieder kind van God heeft de bijbelse opdracht om een eersteklas levensgenieter te zijn!

Dit fragment is afkomstig uit het boek 'Hoe God naar je kijkt'.

Reacties

Amen! Geniet van Wie God is en wat Hij geeft, en verblijdt u te allen tijde (Fil. 4:4)! Dat is dé manier om staande te blijven in moeilijkheden.

Zie https://stichting-promise.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=799:verblijd-u-te-allen-tijde&tmpl=component

N
Volkomen eens, alleen er voor waken dat men geen egoïst wordt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen