Nellie van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 februari 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn man dient fulltime in Gods Koninkrijk, maar onze kinderen zijn er ook nog'

"Mijn man dient fulltime in Gods Koninkrijk. Hij maakt veel uren. Maar onze kinderen en ik zijn er ook nog. En ik mis het contact met hem. Hij is wel heel trouw in de huisgodsdienst, maar ik zou zo graag zien dat hij met onze opgroeiende zoons eens wat activiteiten onderneemt. Hoeveel tijd is redelijk die ik van mijn man verwacht? En wat als er enorm veel werk ligt?", vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Paulus schrijft aan Timotheüs enkele belangrijke dingen aangaande mannen die in het Koninkrijk van de Heere werkzaam zijn", maakt Nellie van Dooijeweert (foto), pastoraal medewerkster, duidelijk. "Onder andere: 'Hij moet zijn eigen huis wel regeren.' Als hij dat niet doet, zal hij ook minder vruchtbaar voor de gemeente van de Heere zijn. (...) In de eerste plaats dient hij priester te zijn in eigen gezin en huis. Stel dat hij jaren lang dag en nacht in Gods Koninkrijk werkt, en zijn gezin daar onder verkommert. Anderen tot bekering komen en zijn gezin wegzakt. Wat dan? Juist in deze 21e eeuw hebben kinderen hun vader heel hard nodig. Er komt zo ontzettend veel op hen af, ze hebben sturing, leiding en lering van vader elke dag nodig."

Van Dooijeweert was met haar man jarenlang actief op het zendingsveld in Peru. "We planden wandelingen in de Brabantse bossen voor ons als gezin. Soms ontbeten we op zaterdagmorgen vroeg in het bos, zomaar op de rand van een droge sloot, of een eenpansgerecht mee in de auto en zochten we een mooi plekje om te eten. Het is nodig dat dit er is, ook voor hem zelf. Er moet balans zijn tussen werk en gezin. Dat kan voor ieder anders zijn, maar het moet er wel zijn." Van Dooijeweert raadt de vragensteller aan om dit bespreekbaar te maken met haar man.

"Er ligt ongelooflijk veel werk, maar de Heere heeft geen slaven in Zijn dienst."

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen