John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2021 door Redactie

Pro-life organisatie teleurgesteld in Amerikaanse christelijke leiders wegens stemgedrag

Het hoofd van de nationale pro-life organisatie levert kritiek op invloedrijke evangelicals die aangaven Trump niet te steunen. "Evangelical-leiders stelden teleur door niet achter de pro-life president te staan", stelt Concerned Women for America voorzitter Penny Young Nance in gesprek met de Christian Post. Ze levert op de Christian Post onder anderen kritiek op Amerikaanse christelijke leiders als John Piper, Beth Moore en Russel Moore.

Het gevolg van het verlies van Trump tijdens de presidentsverkiezingen is volgens Young Nance erg groot. "Bekende evangelicals kunnen invloed hebben op het stemgedrag van hun achterban. In spannende verkiezingen zoals die in 2020, kunnen conservatieve christenen een groot verschil uitmaken in de uiteindelijke uitkomst."

"Miljoenen dollars zullen anders begroot worden en dienen tot het vernietigen van mensenlevens", aldus de conservatieve activist. "Onze standpunten zijn gebaseerd op de Bijbel. In de Schrift staat duidelijk dat al het leven waardevol is en de waarde van het leven niet wordt bepaald door externe factoren."

Penny Young Nance geeft aan dat het ook nu nog uitmaakt wie evangelicals in Amerika steunen. "Het maakt wel degelijk uit wie er in de regering zit. Het heeft invloed op welke manier het geld van de overheid wordt begroot en dit bijdraagt aan het beschermen of vernietigen van menselijk leven", aldus Nance. "De regerende partij heeft geen invloed op de pro-lifebeweging. Ons werk wordt wel moeilijker gemaakt wanneer er een pro-abortus president aan de macht is en het senaat 50/50 verdeeld is. De rol van pro-life Democraten zoals Joe Manchin is hierbij cruciaal."

In de weken voor de verkiezingen gaven de benoemde evangelicals aan dat zij niet op Trump gingen stemmen. "Het is een drastische fout om te denken dat een leider alleen invloed heeft op het leven van mensen door zijn beleid en niet door zijn persoonlijkheid", schreef John Piper in een blog. Hij stelde dat hij noch op Trump, noch op Biden zou stemmen. Volgens hem waren beiden geen voorstanders van het menselijk leven door hun levensstijl of door hun beleid.

Ook evangelical en bekende theoloog Russell Moore uitte openlijk kritiek op Trump in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november 2020. Na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 drong hij erop aan dat Trump zijn ontslag in moest dienen. "Ik weet niet of Jezus had meegedaan aan de protesten van vandaag", plaatste Beth Moore, een populaire evangelical van Living Proof Ministries, op haar Twitter. Hierbij gaf ze aan dat er "niets gevaarlijker en verleidelijker is voor christenen dan Trumpisme".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen