Don Ceder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door SKIN

Verkiezingsdebat tussen politieke partijen en christelijke migrantengemeenschappen

In coproductie met de EO organiseren SKIN en SKIN-Rotterdam, twee organisaties voor internationale en migrantenkerken, een politiek debat in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen.

Op 1 maart 2021 van 19:30-21:30 gaan kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen online met elkaar in gesprek over de thema’s 1. Woningnood, 2. Integratie en de rol van kerken, 3. Vrijheid van godsdienst. Actuele en relevante vraagstukken voor burgers, kerken en overheid! Alle politieke partijen die zitting hebben in de Tweede Kamer zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het debat, dat live via het YouTube-kanaal van de EO te volgen zal zijn.

Deelnemers aan het debat, onder leiding van Jurjen ten Brinke, zijn onder nadere Chris van Dam (CDA), Don Ceder (CU, foto), Natasha Hoesein (DENK), Salima Belhaj (D66), Andreas Bakir (FvD), Milka Yemane (GroenLinks), Jerzy Soetekouw (PvdA), Wouter van den Berg (SGP), Jasper van Dijk (SP), Liane den Haan (50Plus).

Landelijk gezien zijn er circa 1 miljoen christenen in Nederland met een migratieachtergrond. Zij hebben zich verenigd in diverse kerkgemeenschappen over het hele land, van Maastricht tot Leeuwarden. In Rotterdam alleen al zijn er bijvoorbeeld zo'n 200 internationale kerken; ongeveer 1 op de 6 Rotterdammer is van christelijke migrantenafkomst. Ook in andere grote steden komen gemeenschappen van vergelijkbare omvang voor.

Deze kerken leveren aantoonbaar een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie en maatschappelijk welzijn van de samenleving, zoals meerdere wetenschappelijke onderzoeksrapporten hebben aangetoond. SKIN en SKIN-Rotterdam vertegenwoordigen deze christelijke migrantengemeenschappen op landelijk en op lokaal niveau.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen