Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers ligt soms wakker vanwege enorme impact corona

"Corona is een clusterbom in onze samenleving. Er is weinig dat ons leven op dit moment meer beïnvloedt én ons onderling meer verdeelt dan corona", schrijft ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in een blog over de coronacrisis.

In zijn blog deelt de politicus drie pijnlijke verhalen over de enorme impact van corona. "Ze houden me soms uit m’n slaap omdat ik me onmachtig voel alle pijn weg te nemen. Wanneer ik kies voor de één, dan betekent dat onverbiddelijk dat dat weer ten koste gaat van de ander. Er zijn hier geen pijnloze en makkelijke oplossingen, terwijl het m’n opdracht is ál mijn naasten lief te hebben en zoveel als mogelijk te beschermen tegen verdriet."

Segers vervolgt: "Als we de samenleving en bedrijven gewoon weer openen dan zullen de besmettingen oplopen met meer ziekenhuisopnames tot gevolg en met meer verdriet zoals dat van Jonathan. En met Code Zwart in de zorg tot gevolg. Talloze mensen zullen sterven en het zorgpersoneel zal onder de last bezwijken. Dat mogen we elkaar en de zorg nooit aandoen.

"Te midden van de polarisatie en boosheid – die ik soms heel goed snap – hoop en bid ik dat deze zware tijd ons dichterbij elkaar en dichterbij God brengt."

Als we de besmettingen terug willen dringen, dan moeten we onze contacten blijven beperken. Maar dan neemt de somberheid onder jongeren en ondernemers toe en dreigt de schade – mentaal en economisch – misschien wel onherstelbaar te worden. Dat wil ik ook niet.

Als ervoor gepleit wordt – zoals door ex-VVD’er en nu adjudant van Baudet, Wybren van Haga – om ouderen dan maar af te schermen en het virus onder jongeren rond te laten gaan, dan wordt het voor onze ouderen totaal onmenselijk. We ontzeggen dan miljoenen vaders, moeders, opa’s en oma’s de mogelijkheid om nog iets van een sociaal leven te hebben. Dit voorjaar hebben we in verpleeghuizen gezien hoe hels dat leven dat is. Dat is inhumaan en is ook geen optie.

Ik hoop dat jullie iets proeven van de onmogelijke dilemma’s waar je voor staat als je in deze ongekende crisis keuzes moet maken. Juist als we deze dilemma’s doorleven, kunnen we ook iets genadiger voor elkaar worden. We struikelen allemaal richting het einde van deze ellendige periode en dan kun je elkaar maar beter even goed vasthouden. Ook als je nu van mening verschilt."

Deze crisis leert Segers nederig te zijn. "Met al onze techniek, onze wijsheid en afwegingen, hebben we het niet onder controle. We handelen naar beste weten en hebben goede hoop dat behandelingen, testen en vaccins gaan helpen, maar zekerheden bestaan er niet. We leven in een gebroken wereld met ziektes, ellende en verdriet. Te midden van de polarisatie en boosheid – die ik soms heel goed snap – hoop en bid ik dat deze zware tijd ons dichterbij elkaar en dichterbij God brengt."

In de blog maakt Segers ook duidelijk wat de inzet van de ChristenUnie is. Klik hier om de volledige blog te lezen.

Reacties

T
Samenleving had gewoon open kunnen blijven. In Zweden kan het ook nog steeds. CU moet zich eens afvragen waarom spotgoedkope medicatie zoals HCQ/zink, vitamine C en D, en met name Ivermectine enorm veel opnames hadden kunnen voorkomen en daarmee ook doden. De bewijzen zijn overal te vinden, maar past niet in de wereld van het grote geld. CU is daardoor medeschuldig aan al het leed en draagt daarmee bij aan de internationale communistische agenda van de #greatreset en beperkingen van menselijke vrijheden.
M
De heer Segers met z'n CU partij is de mede veroorzaker van de ellende waar we nu in zitten. De uitwegen die hij schetst zijn allemaal doodlopende wegen. Overduidelijk negeert hij, met de hele mislukte regeringsclub waar zij nog steeds deel van uit maken, de echte uitweg uit deze crisis: opschalen van de zorg en adequate behandeling van patiënten in het voortraject voor de ziekenhuisopname.

En van nederigheid zie ik al helemaal niets terug bij de huidige politici. Sorry, heer Segers, ga maar wat anders doen, landsbestuur is niets voor u.
h
Wat hiervoor door Priester en Schouwspel geschreven is, onderschrijf ik volledig.

Verder: De rol van de ChristenUnie in het politiek spectrum staat slechts voor die van een oorverdovende stilte. Stilaan is helaas bij mij het beeld ontstaan, dat elke stap, gemaakt door de grote 'kabinetsgenoten' VVD en CDA, slaafs gevolgd wordt door de (mijn!) vertegenwoordigers van de CU. Zou de reden daarvan dan tóch kunnen zijn, dat de CU behoud van haar plaats in het politieke machtscentrum, stelt bóven haar eerder, op bijbelse grondslag, gestelde doelen?
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen