ravi zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door Redactie

Voormalig woordvoerder van Ravi Zacharias trekt aan de bel: "Giftige beleidsvoering"

De voormalig woordvoerder van Ravi Zacharias doet melding van 'giftige beleidsvoering' binnen de organisatie van de overleden apologeet. Recent onderzoek leverde bewijs op van seksueel misbruik door de oprichter van Ravi Zacharias International Ministries (RZIM).

De voormalig RZIM-woordvoerder Ruth Malhotra kreeg in 2017 na de eerste melding van seksueel misbruik door Zacharias van Mari Anne Thompson te maken met moeilijke vragen over het misbruik door de apologeet. Wanneer ze binnen de organisatie vroeg om meer informatie werd ze naar eigen zeggen "systematisch als onbelangrijk bestempeld, belachelijk gemaakt en verkeerd begrepen" door bestuursleden. 

In een brief van 26 kantjes zet Malhotra haar hele loopbaan bij RZIM naast Ravi Zacharias uiteen. Toen Thompson melding deed van het misbruik door Zacharias, moest Malhotra antwoord geven op vragen die door de pers werden gesteld. In haar zoektocht naar antwoorden binnen RZIM, liep Malhotra tegen een vertekend beeld aan. "Je hebt een slachtoffer en een boosdoener nodig in elk verhaal. Maar de organisatie deed alsof Zacharias het slachtoffer was en Thompson de boosdoener", aldus Malhotra. Ze deelt in haar verslag de bevindingen van het misbruik die eerder binnen de organisatie werden gedaan. Volgens Malhotra had RZIM kennis van het misbruik, maar negeerde ze de bewijsstukken en deelde zij hier niets over met Malhotra of andere collega's. 

Het recente onderzoek leverde met één blik op de digitale bestanden van Zacharias genoeg bewijs van ongepast contact met verschillende vrouwen. De apologeet was in het bezit van meerdere naaktfoto's van ongeveer 200 masseuses in de Verenigde Staten met wie hij contact had. De organisatie erkent naar aanleiding van de onderzoeksresultaten dat Thomspon gelijk had. "We hebben diep berouw over de pijn die onze eerdere reactie heeft veroorzaakt", geeft RZIM aan in een reactie

Malhotra wijst op een structureel probleem binnen het bestuur van RZIM. "Ik geloof dat de manier waarop ik werd behandeld binnen RZIM giftig was en dat dit veel te lang voortduurt. Kort samengevat waren mijn ervaringen binnen de organisatie persoonlijk traumatisch, vernederend en een vorm van geestelijke mishandeling. Ik ben nog steeds bezig met de verwerking van deze pijnlijke ervaringen", schrijft Malhotra in haar brief. "Ik geloof dat ik niet de enige RZIM-medewerker ben die dit zo heeft ervaren. Mijn gebed is dat mijn collega's gehoord zullen worden."


Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Schokkend onderzoek bevestigt misbruik en verkrachting door Ravi Zacharias
- Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen