Heroes 2
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door Patrick Goede

Makens nieuwe videogame met Bijbelse willen miljoenen mensen bereiken

De lancering van de nieuwe videogame Heroes 2 staat in maart van dit jaar gepland. De makers van het spel met Bijbelse helden hopen in de eerste 18 maanden 50 miljoen mensen te bereiken. De game kan op smartphones gespeeld worden. Volgens Vanesa Pizzuto, die in Spanje voor het aansluiting met het publieke netwerk zorgt, is het belangrijk om bestaande technieken in te zetten voor het evangelie: "Vroeger werd je uitgezonden als zendeling. Vandaag de dag zijn er 4,7 miljard smartphones in omloop."

"Als een gamer de app gebruikt kunnen ze er van genieten. Maar ze kunnen het ook delen met andere gamers die nog nooit van de Bijbelfiguren hebben gehoord. Stel je voor wat er gebeurt als iedereen van die 4,7 miljard smartphonegebruikers het evangelie op deze manier te horen krijgt", zegt Vanesa tegen het Spaanse Protestante Digital.

Ze vervolgt: "In plaats van dat de mensen naar ons toekomen willen we de methode gebruiken die Jezus gebruikte. Mensen ontmoeten daar waar ze zijn door aan te sluiten bij de culturele taal die ze spreken."

De game, waar je nu al een proefversie van kunt downloaden, heeft een interessante Bijbelse 'gameplay' en strategie. Zo kun je met behulp van het "Jesus effect" eerder gemaakt fouten uitwissen en krijg je een tweede kans met behulp van het "Lazarus effect".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen