joop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door Redactie

Joop van Ooijen 18 uur vast na verven 'Jezus redt' langs snelweg

Evangelist Joop van Ooijen is afgelopen weekend opgepakt door de politie. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was met het aanbrengen van graffiti op een kast langs de A15. Hij zat 18 uur vast. Tegenover De Telegraaf reageert hij vol ongeloof op zijn arrestatie: “Ik voel me behandeld als een crimineel.”

Van Ooijen, bekend van zijn boerderij waar met grote letters ‘Jezus redt’ op het dak staat, laat geen mogelijkheid onbenut om mensen op welke manier dan ook over Jezus te vertellen. Datzelfde geldt voor de mensen die hem omringen. Op die wijze is er jaren geleden ook de tekst ‘Jezus redt’ op een kast langs de snelweg bij afslag Gorinchem aangebracht. Al meerdere keren werden de twee eerste letters hiervan onleesbaar gemaakt. Daardoor stond er ‘zus redt’. Iedere keer wanneer van Ooijen dit ontdekte, zorgde hij ervoor dat de eerste twee letters weer zichtbaar werden.

Dat is precies waar de evangelist zaterdagavond ook mee bezig was. Dit keer stond er echter plotseling politie achter hem. Van Ooijen werd gearresteerd vanwege het vernielen van een Rijkseigendom. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Dordrecht waar hij 18 uur vast heeft gezeten. Tegenover De Telegraaf zegt hij zich behandeld te voelen als een crimineel: “Ik zie niet in wat ik verkeerd heb gedaan.”

Van Ooijen zegt namelijk dat hij in de veronderstelling verkeerde dat graffiti in Nederland toegestaan is, omdat het overal te zien is. Het is trouwens niet de eerste keer dat hij opgepakt is. Eerder hield de politie hem aan voor het illegaal aanbrengen van verkiezingsposters van de partij Jezus Leeft. Hij riskeert dit keer ook een boete voor het overtreden van de avondklok.

CIP.nl maakte eerder een videoserie met evangelist Joop van Ooijen.

Reacties

T
Meneer van ooijen heeft iets moois gedaan. En doordat de media er aandacht aan geeft ziet heel Nederland dat Jezus redt.
Y
Graffiti is verboden of je moet het aanvragen en toestemming krijgen. Onze locale Pinkstergemeente vraagt elk jaar een evangelisatie actie aan en krijgt ieder jaar een vergunning daarvoor. Je kunt zulke acties gewoon aanvragen, het lijkt me verstandig als Joop van Ooijen dat zou doen. Dan blijf je vrienden met de politie, als ze merken dat je de wet respecteert. Als je je gedraagt als een crimineel, is het niet gek dat ze je behandelen als een crimineel. Tja...
Hoe dom kun je zijn als je, zoals Van Ooijen, zegt in de veronderstelling te verkeren verkeerde dat graffiti in Nederland toegestaan is, omdat het overal te zien is.

Het gaat dan even niet op wát je ergens op kladdert, maar je kunt gewoon niet andermans eigendom beschadigen.

En hij kon het weten omdat-ie al eerder beboet is voor het illegaal aanbrengen van verkiezingsposters van zijn partij.

alsof deze opdringerigheid mensen dichter bij Jezus zou brengen!

Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen