HGJB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2021 door HGJB

HGJB biedt speciaal aanbod voor de lijdenstijd

De HGJB geeft dit jaar extra aandacht aan de lijdenstijd voor Pasen. Daarom biedt de jeugdwerkorganisatie dit jaar materiaal met het thema: ‘Op weg naar Pasen’. Het materiaal is gericht op verschillende doelgroepen. Er is een online workshop voor ouders, een paasspel en een paasviering voor gezinnen, een handreiking voor een intergeneratieve avond en een challenge voor tieners en jongeren.

Dit jaar zullen we Pasen vooral thuis vieren. Daarom zocht de HGJB naar manieren om thuis stil te staan bij de lijdenstijd. Daarbij richt de HGJB zich allereerst tot gezinnen. Hoe kun je als gezin toeleven naar Pasen? Deze vraag staat centraal bij de workshop ‘Op weg naar Pasen’. Tijdens een online avond bespreken ouders waarom het goed is om als gezin toe te leven naar Pasen en ontvangen ze tips van experts van de HGJB.

Daarnaast biedt de organisatie een Paasspel, datthuis met de kinderen op vele manieren te spelen is. Tenslotte kunnen ouders aan de slag met een paasviering met het thema ‘Op weg naar Pasen’.

Contact is belangrijk
De HGJB merkte al eerder op dat het belangrijk is om contact met de jongeren te onderhouden. Samen op weg gaan naar Pasen biedt daar een mooi moment voor. Daarombiedt de HGJB een handreiking voor een intergeneratieve avond. Tijdens deze online avond spreken jong en oud elkaar en leren ze van elkaar.

Tenslotte biedt de HGJB een 40-dagenchallenge voor tieners en jongeren. Deze challenge biedt elke dag een opdracht om iets niet of juist wel te doen die dag. Bijvoorbeeld een dag zonder social media en een dag waarbij je een ander helpt. Daarnaast is er elke dag een bijbelgedeelte om bij stil te staan.

Bekijk hier al hetpaasaanbod van de HGJB.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen