Turkije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2021 door Patrick Goede

Pastor wordt Turkije uitgezet vanwege verspreiding evangelie

De Amerikaans-Canadese pastor David Byle die al ruim 19 jaar in Turkije woont heeft te horen gekregen dat hij het land moet verlaten, omdat hij zijn geloof met anderen deelde. Dat meldt CBN News.

Een internationale organisatie komt nu op voor de voorganger en heeft een aanklacht in gediend bij het hoogste orgaan van de Europese Rechten voor de Mens (ECHR). De voorganger zelf begrijpt er niets van. "Wanneer we in het openbaar over ons geloof spraken, waren mensen enthousiast om van ons te horen en van ons te leren. Lange tijd werden wij beschermd door de Turkse grondwet die de autoriteiten verhinderde ons lastig te vallen. Want we maken alleen maar gebruik van ons recht op religieuze vrijheid."

Byle vervolgt: "De regering wil ons niet in Turkije hebben, maar meer dan genoeg mensen willen dat wel. God heeft ons geroepen om hier voor te gaan. Hij wil dat de Turken over Hem horen en Hij doet hier geweldige dingen", aldus Byle.

De voorganger hoopt verder dat er met de gang naar het hoogste rechtsorgaan een veilige standaard wordt neergezet voor evangelisten in Turkije. Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors staat Turkije op de 25e plaats.

Reacties

Jan, ik snap je oproep om ergens heen te gaan waar je effectief kunt zijn zoals bij een christelijke TV maatschappij. Ik wil niet vroom doen, maar de Heere roept ons soms op plaatsen waar die uitzendingen onbekend zijn. God is niet alleen een God van mega evangelisatie, maar heeft Zijn manieren om mensen te bereiken. En dat doet Hij denk ik ook door persoonlijk contacten. Ik denk dat dit vooraleerst een aangelegenheid is tussen God en pastor Byle. Ik heb zelf via zenders gewerkt, maar beide methoden zijn effectief als je op Gods plek staat.
J
Pastor Byle,

Vertrek uit Turkije. Ga naar ABSsat.com te Detroit USA en neem actief deel aan hun 24/7 satelliet uitzendingen in 25 talen gericht op MO, Verre Oosten, Afrika, etc. Ook in de Turkse taal gericht op Turkye! Dan bent u vermoedelijk vele malen effectiever dan wanneer u in Turkije blijft.

Men heeft ook een Engelstalige uitzending via abnsat.com. Zeker het bekijken en aanbevelen waard ook voor Nederlandse buitenlanders.
J
Ik zag net dat er in mijn eerste posting een fout is geslopen.

het moet zijn ---- ABNsat.com (Arameic Broadcasting Network)Dit is een site, die ook qua cultuur, taal en personele bezetting perfect aansluit bij de leefwereld van de doelgroepen die men probeert te bereiken.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen